Цяла България ще живее активно на 23 юни


Цяла България ще живее активно на 23 юни
Снимка: Живей Активно!

Нестле за Живей Активно!  ще изненада с нова локация в София и много нови предизвикателства към всички общини в страната

На 23 юни най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот – Нестле за Живей Активно!, се завръща с най-активния ден на открито в столицата и множество съпътстващи събития в цялата страна.

В продължение на 25 години Нестле България инвестира в по-добро бъдеще и се доказа като една от компаниите, които следват неотлъчно своите ангажименти в полза на обществото. През 2019 г. Нестле за Живей Активно! има амбицията да надскочи досегашните си издания, като вдъхнови повече българи да се включат в инициативата. През тази година кампанията ще бъде подкрепена както от дългогодишните си партньори - Министерството на младежта и спорта, Столична община, ЕКОПАК България, така и от нови лица от света на спорта и балансираното хранене. Спортните легенди Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Евгени Иванов-Пушката ще спортуват заедно с посетителите на Нестле за Живей Активно!. Към дългогодишните приятели на инициативата ще се присъединят и шампионките от женски ВК „Марица“ – Пловдив, които ще направят празника още по-вълнуващ.

Инициативата отново ще предложи много изненади, нови спортни предизвикателства и най-доброто от българската музика за всички свои почитатели, но този път в Борисовата градина. Изборът на централна локация ще направи празника достъпен за почитателите на инициативата от всички краища на София. Най-големият парк в столицата за първи път ще приюти Нестле за Живей Активно!, а традиционните активни лъчове ще преминат през едно от символичните за софиянци места - Орлов мост. Велосипедистите по традиция ще стартират в 10:00 ч. от Театър София, а сборен пункт за ролери, скейт и тротинетки ще е Княжеската градина. Точно в 10:00 ще дадем старт и на сутрешен крос от Княжеската градина, а веднага след него ще тръгнат и всички пешеходци.

По време на Нестле за Живей Активно! в Борисовата градина ще се превърне в най-оживеното място в София, като всички жители и гости на града ще могат да се включат в разнообразни спортни активности. Сутрешна йога, гимнастика, лека атлетика, заедно с традиционните турнири по волейбол, футбол и баскетбол са само част от спортовете, в които всички ентусиасти ще имат възможност да вземат участие. По-сръчните посетители ще могат да проверят уменията си в различни креативни работилници.

Освен голямото софийско събитие, тази година инициативата ще отправи към всички общини в страната предизвикателство да организират спортни активности или празници на балансираното хранене. Най-активната община ще получи финансиране на свой проект, който е насочен към развитие на навици за балансирано хранене и активен начин на живот.

Повече информация за събитието и активностите може да бъде намерена на Facebook страницата на Нестле за Живей Активно! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.

Повече за Нестле за Живей Активно!

През последните 13 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

От старта на инициативата Нестле за Живей Активно! през 2006 г. досега, посланието за ползите от повече движение и по-добра храна е достигнало директно до над 350 000 българи. През 2018 г. кампанията придоби национално покритие и мотивира хиляди хора от цяла България да се движат повече, като успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и осъществи над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално сдружение на общините.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама