Тренирай безплатно всяка неделя в Южния парк


Тренирай безплатно всяка неделя в Южния парк
Снимка: ПР

Всеки, желаещ да започне неделните дни с бягане и тренировка в столичния Южен парк, може да се присъедини към групата Run+. Проектът насърчава хората да спортуват и да създадат здравословни навици, което в дългосрочен план подобрява тяхното качество на живот.

Инициативата "Run+ Спорт за мозъка и тялото" се провежда за втора поредна година. През изминалия сезон тя привлече много любители на бягането и активния начин на живот.

"RUN+бягане" включва индивидуални и групови занимания в столичния Южен парк.

Всяка неделя до края на октомври желаещите могат да изпитат себе си и да бягат на различни дистанции според физическото си състояние и подготовка – 1,5 км, 2,5 км или 5 км. След бягането участниците могат да останат и за кондиционна тренировка. При провеждането на заниманията има и възможност за прецизни измервания с кантар "Танита", за да следят прогреса си.

Групата се събира всяка неделя при паметника с птиците в Южния парк между 8.40 и 8.50 часа. Бягането започва в 9.00 часа от паметника, като е предвидена загрявка и подготовка с Иво Маринов – създател на групата и ръководител на инициативата "Общност RUN+ Спорт за мозъка и тялото!".

"Run+ e създадена с цел да се погрижим за мозъка и тялото на всеки участник. Бягането е чудесен начин да поддържаш физическата си форма и да прогониш стреса, като единствения, с когото се състезаваш, си самият ти. И все пак тренировките могат да са по-приятни и мотивиращи, когато бягаш с други. Всеки присъединил се към Run+ става част от общност от активни, енергични, позитивни хора, които обичат да спортуват", споделя Маринов.

На 30 май, неделя, Run+ организира и планинско бягане на езерото Панчарево. То ще стартира в 9:00 ч. от бента на Панчарево, а първите сто участника, дошли на събитието, ще получат специален подарък. Маршрутът е с дължина от 7 км с различна денивелация. Всеки желаещ ще може да изпробва възможностите си по трасето, включващо участък с асфалт и планински пътеки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама