Чийзкейк с тиква


Чийзкейк с тиква
Снимка: supichka.com

В сезона на тиквата няма как да не я добавим и към чийзкейка. Полученият десерт е изключително фин и ще отговори на изискванията и на най-претенциозните ви гости.

Необходими продукти:

150 грама обикновени бисквити

70 грама краве масло

500 грама крема сирене

2/3 чаена чаша пудра захар

3 яйца

1 чаена чаша сварена и пюрирана тиква

1 ванилия

1/2 чаена лъжица канела

Начин на приготвяне:

Крема сиренето, яйцата и маслото трябва предварително да извадите от хладилника и да постоят поне час, за да бъдат на стайна температура. Тиквате сварявате до пълно омекване и пасирате до получаване на пюре. Необходима ви е 300-350 грама тиква, което е приблизително едно голямо парче тиква.

Смилате бисквитите с кухненски робот или блендер. Ако нямате, можете да ги натрошите и в хаванче. Към смлените бисквити добавяте канелата и омекналото масло, след което ги омесвате с ръце до получаване на маслени трохи. Разпределяте равномерно по дъното на тавата, като притискате с ръце. Най-добре е да използвате тава с падащи стени, тъй като така ще отделите чийзкейка по-лесно след изпичане.

Разбивате крема сиренето, след което добавяте пудрата захар и отново разбивате. При непрекъснато разбиване добавяте и яйцата, накрая и ванилията. Най-добре е да направите това с миксер. Към към тази смес прибавяте и пюрето от тиква и разбърквате, но не с миксер, а внимателно с дървена лъжица. Изсипвате сместа върху блата от бисквитите и маслото.

Печете чийзкейка в предварително загрята на 150 градуса фурна за 90 минути. След като сладкишът се изпече, не го вадите от фурната, а изключвате фурната и открехвате леко вратичката ѝ и го вадите, когато е напълно изстинал.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама