Мъфини с ябълки


Мъфини с ябълки
Снимка: supichka.com

Ябълки и канела е толкова популярна комбинация, че няма как съчетанието на тези два любими аромата да не акустира и в рецепта за мъфини.

Необходими продукти:

1 чаена чаша настъргани ябълки

1 чаена чаша брашно

2 яйца

1/2 чаена чаша захар

1/3 чаена чаша олио

1 кафена чаша смлени орехи

1 кафена чаша стафиди

1/2 чаена лъжица канела

2 чаени лъжици бакпулвер

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за мъфини с ябълки и канела е подготовката на продуктите. Извадете яйцата предварително от хладилника. Пресейте брашното и бакпулвера и ги оставете на страна. Измийте, обелете и настържете ябълките.

Разбийте яйцата заедно със захарта и олиото и малко по малко при непрекъснато разбиване с миксер или тел за разбиване добавете брашното и канелата. Към тестото за мъфини добавете стафидите, орехите и настърганите ябълки и разбъркайте, но този път не с миксера, а само с лъжица.

Във всяко гнездо на формата за мъфини слагате по една хартиена кошничка за мъфини и я пълните с приготвената смес. Имайте предвид, че не трябва да пълните формичките до горе, а на ¾ от обема, тъй като по време на печене мъфините бухват и ако сте ги напълнили до горе ще прелеят и няма да могат да се изпекат. Печете мъфините с ябълки и канела в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Проверявате дали мъфините са се изпекли като ги бучнете с клечка за зъби. Ако клечката остане суха, то мъфините са готови.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама