Палачинки със синьо сирене и свинско филе


Палачинки със синьо сирене и свинско филе
Снимка: harryandlexy.com

Въпреки че са със синьо сирене, тези палачинки са чудесни за закуска, страхотни за обяд, а също така са и чудесно предястие за вечеря, особено с чаша червено вино. Приготвят се лесно и бързо, не изискват много продукти и могат да изглеждат много елегантно и изискано, ако ги декорирате с настърган кашкавал и свежи зелени стръкчета магданоз.

Необходими продукти:

225 гр брашно

225 мл прясно мляко

150 гр горгонзола

125 гр свинско пушено филе

50 гр пармезан

5 яйца

1 ч.л. захар

1/2 ч.л. сол

1/4 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата. Добавете брашното и разбъркайте.

Добавете млякото, солта и захарта. Разбъркайте. Оставете сместа да почине за няколко минути в хладилника.

През това време нарежете на ситни кубчета филето. Запържете го в малко масло. Измийте и нарежете на ситно магданоза (оставете няколко стръкчета за украса). Добавете горгонзолата в тигана и разбъркайте, докато се разтопи. Добавете магданоза. Оставете настрана.

Загрейте другия тиган на средна температура и леко намажете дъното с масло използвайки силиконова четка. Гребнете един черпак от сместа и го изсипете върху тигана. Разнесете с него сместа с кръгови движения от средата към ръба.

След около минута обърнете палачинката с помощта на шпатула. Гребнете около 1 с.л. от синьото сирене и филето и я сложете върху палачинката. Разнесете леко върху половината от палачинката, след което я прегънете на две и я притиснете с шпатулата. Обърнете палачинката от другата страна и отново притиснете.

Извадете палачинката и я затворете в съд с капак или между две дълбоки чинии, за да остане топла. Повторете с останалите палачинки.

Преди да сервирате, настържете пармезана и поръсете отгоре порциите. Украсете със стръкчета магданоз.

Източник: harryandlexy.com

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама