Печена тиква с орехи, канела и сирене


Печена тиква с орехи, канела и сирене
Снимка: iStock/Guliver

Печената тиква лесно може да се превърне от вкусен десерт в основно ястие. Днес ще ви предложим една изкушаваща рецепта за печена тиква с орехи, канела, сирене и мед, която може да бъде както страхотна гарнитура, така и лек обяд.

Необходими продукти:

1/2 тиква, обелена и нарязана на кубчета

2 с.л. зехтин

1 ч.л. мед

1 ч.л. канела

1 ч.л. морска сол

1/4 чаша орехи, леко препечени

50 гр. Сирене

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 185 градуса и подредете тиквата в тава, покрита с хартия за печене.

Разбъркайте заедно зехтина и меда. Намажете сместа върху тиквата, след което поръсете с канелата. Разбъркайте леко с ръце, след което поръсете и морската сол.

Печете за 30-35 минути до златисто.След това поръсете с леко препечените орехи и сиренето. По желание може да добавите тиквата към зелена салата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама