Пълнозърнеста баница с тофу и сушени домати


Пълнозърнеста баница с тофу и сушени домати
Снимка: foodieboulevard.bg

Един здравословен вариант на любимата ни баница. Ако не харесвате тофу - сложете сирене или кашкавал. Вместо сушени домати можете да използвате сушени чушки. А ако искате приятно хрупкаво усещане, добавете 50 грама сурови ядки.

Необходими продукти:

пълнозърнести кори за баница (1/3 опаковка)

50 г сушени домати, накиснати за 10 минути във вряла вода

200 г тофу, настъргано

20 г обезкостени маслини, нарязани на шайби

2 шепи спанак, измит

6 с.л. тахан по избор

2-3 печурки, почистени и нарязани на кубчета (или други гъби по желание)

сол на вкус

подправки по избор

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса и застелете плитка тава с хартия за печене.

Разбъркайте всички продукти за плънката до хомогенност.

Разпределете малко от плънката върху една кора и я навийте по традиционния начин. Повторете до изчерпване на плънката.

Изпечете баницата за около 15-20 минути или до златисто.

Източник: foodieboulevard.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички