5 знака, че натрапвате връзката си в социалните медии


5 знака, че натрапвате връзката си в социалните медии
Снимка: iStock/Guliver

Нормално е да публикувате романтични снимки или да промените семейния си статус, когато сте във връзка. Искате да сте отворени с хората, които имат значение за вас. Как обаче да постигнете баланс между това да държите приятелите си информирани в социалните медии, без да накърнявате интимността на връзката си?

Съществува фина граница между споделянето и натрапването. Твърде многото постове, снимки и сторита, които граничат със самохвалството, крият неподозирани капани. Всъщност, екип от изследователи, публикували своето проучване съвсем наскоро, обясняват, че двойките, които редовно афишират връзките си онлайн, може да изпитват несигурност в отношенията. Тоест, хората, които се нуждаят от успокоение и утвърждаване, са по-склонни да публикуват повече. Ето кои са знаците, че прекалявате.

1. Разкривате твърде много за финансовото му състояние

Разбира се, тук не говорим да качвате снимки на трудовата книжка на партньора си. Но колкото повече парадирате със скъпи подаръци, придобивки, луксозни места, които сте посетили, толкова по-нездравословно в любовен план. Същото важи и ако партньорът ви бъде уволнен или напусне текущата си работа и вие се „жалвате” на онлайн приятелите си. Важно е да знаете, че вашият човек трябва да бъде този, който да контролира кой и дали да знае за финансите му.

2. Споделяте лични неща от характера му

Може би половинката ви има навика да си гризе ноктите, да хърка или пък има нездравословна мания за конкретна храна? Това, което смятате за смешно или сладко, би могло да разстрои партньора ви, ако го споделите с други хора и то на всеослушание.

3. Публикувате факти за здравословното му състояние

Може да ви звучи налудничаво, но много хора обичат да „излизат на светло” по здравни проблеми, касаещи обществото – безплодие, депресия и други. Хубаво е да се дава гласност на тези проблеми, защото не са повод за срам, но не и на чужд гръб, особено ако би накърнило самочувствието на човека до вас.

4. Говорите за проблемите си в отношенията

Възходите и паденията във връзката трябва да се обсъждат на четири очи, а не пред аудитория. Може би търсите подкрепа, успокоение, някой да ви потупа по рамото и да ви каже, че вие сте правите в случая? Причините не са от значение, когато залогът е толкова висок.

5. Разкривате интимни подробности от сексуалния си живот

Независимо дали става дума за полугола снимка от леглото, недвусмислен намек или открита похвала, повярвайте ни, никой не иска да знае какво се случва между чаршафите ви, още по-малко втората ви братовчедка или чичото на приятеля ви. Може да сте истински удовлетворени от връзката си, но не е нужно да го афиширате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама