Не всички ще те видят по начина, по който искаш


Не всички ще те видят по начина, по който искаш
Снимка: iStock/Guliver

Всички ние се опитваме да подчертаем частите от себе си, с които се гордеем. Ако харесваме професионалния си успех, не се колебаем да кажем с какво се занимаваме. Ако се гордеем с нашата половинка, не се страхуваме да споделим какъв човек е той и да разкажем нещо повече. Ето как искаме да бъдем видени. Но не всички ще ни видят по този начин и това е напълно окей.

Има хора, които винаги ще търсят недостатъци и несигурност във вас и това ще е начинът, по който те ви определят. И това се случва все по-често заради социалните платформи, а и заради нас самите – кои сме онлайн и кои сме в действителност вероятно са двама напълно различни човека.

Хората, които упорито гледат на вас по начин, пречупен през крива призма, вероятно няма да бъдат дълго в живота ви. В началото е трудно да елиминирате хората около себе си. С всяка изминала година обаче „пресяването” става все по-лесно. Когато хората ви определят или ви етикетират по начин, с който не сте съгласни, това показва липса на уважение. Те не уважават факта, че сте повече от един момент, една снимка, една емоция, една длъжностна характеристика. Те не смятат, че сте повече от един лош ден. Хората, които не уважават вашия характер, не принадлежат в живота ви.

Ако не можете да живеете с факта, че ще има хора, които ви виждат по различен начин, тогава никога няма да бъдете щастливи. Притеснява ли ви, че някой ви е лепнал етикет? Ако е така, тогава е важно да накарате другите да го разберат. Последното нещо, което трябва да направите, е да изпълните рамката, която сте получили, със съдържание. Ако разберете това, тогава ще разберете и че не всички ще ви видят по начина, по който искате и в това няма нищо страшно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама