8 знака, че сте прекалено властни във връзката си


8 знака, че сте прекалено властни във връзката си
Снимка: iStock

Когато сравнявате успешната кариера и личния живот, става очевидно, че едни и същи качества, които са полезни на работното място - да контролирате, да давате ясни задачи, да бъдете взискателни и като цяло да управлявате нещата - обикновено са по-малко ефективни у дома.

Шефовете са възнаградени точно за това: да бъдат шефове. Проблемът е, че това, което работи у дома – да правите компромиси, да получавате помощ, да показвате чувствата си – не се цени много в офиса.

Обикновено най-добрите и успешни шефове имат проблеми с любовния си живот. Те често казват неща като: "Е, казах на партньора си какво искам, какво трябва да се направи, но все още не го е сторил. Чувствам, че трябва аз да направя всичко или няма да се получи" или "Просто не получавам достатъчно помощ". Така негодувание и напрежение се натрупва между двамата. Това служи за неволно "циментиране" на нагласата, че никой не получава това, от което отчаяно се нуждае, което влошава връзката.

Всеки от партньорите може да започне да се чувства като дете, на което му се карат да си пише домашните. След това идва отдръпването и чувството, че усилията да угодите са напълно напразни. Това води до убеждението, че "без значение какво правя, той/тя винаги е недоволен/на."

Вижте още: 5 трика, с които да накарате бившия да ви потърси

Ето и 8 сигурни знака, че се държите прекалено властно към половинката си:

1. Не обичате да приемате помощ, да разчитате на другите и/или очаквате те да се провалят да направят нещо по правилния начин.

2. Имате много правила и очаквания към партньора си.

3. Давате на другите много предложения, непоискани съвети и това, което смятате за градивна критика.

4. Ако има лоша ситуация, вие сте първият, който поема и нарежда на другите хора.

5. Настоявате, че винаги сте прави. Искате да имате последната дума или да сте сигурни, че нещата се правят по вашия начин.

6. Планирате прекалено прости дейности.

7. Става ви неудобно, когато личната ви среда не е такава, каквато трябва да бъде.

8. Чувствате се разстроени или вие е неудобно, когато някой ви кара да закъснявате или нещата не вървят по план.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама