Да искаш не да го притежаваш, а да му принадлежиш


Да искаш не да го притежаваш, а да му принадлежиш
Снимка: iStock/Guliver

"За сватбите!" на Камен Донев е едно от най-успешните български представления през последните години, което винаги се играе пред препълнени зали и напълно разбираемо. Талантливият актьор по невероятен начин ни връща към миналото и традициите ни, карайки ни да се смеем от сърце, но и да се замислим.

Днес ви предлагаме 3 силни цитата от "За сватбите!".

"Има две неща, които осмислят живота на човека и те се случват през нощта. Едното е когато протегнеш ръка и докоснеш рамото на този до тебе, а другото е когато една малка ръчичка докосне твоето рамо, като кацнала пеперуда. И знаеш, че това не е сън. И се радваш , че не си сам. Че това е твоят живот, защото така трябва да е."

"…така да обичаш човека, че да искаш не да го притежаваш, а да му принадлежиш. Да го виждаш всеки ден, да живееш за него, а не за себе си. И на този свят, и на онзи! Завинаги!"

"В този живот най-напред получаваш, а ти ако си умен знаеш как да го вземеш. След това с наученото и ти на свой ред създаваш. И най-подир трябва да започнеш да даваш. И ако в цялата тази работа няма любов значи си живял на пусто, бил си един себелюбец. И вътре в сърцето си всеки знае за какво е сватбата…Тя е заради човека, този който ще те чака, ще те търси, ще плаче с теб и ще се смее с теб. Човекът който ще ти дава сили и вяра без да ги изискваш, човекът който след като изпратите детето на Терминал 2 ще те утеши и ще помълчи с теб довечера. Човекът, който никога няма да позволи да си сам, дори когато единият вече го няма."

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама