Ако тези 4 неща се случват, връзката ви вече е приключила


Ако тези 4 неща се случват, връзката ви вече е приключила
Снимка: Istock

Разделите са нещо нормално. Всички романтични връзки приключват рано или късно, само една не. Понякога раздялата сякаш крещи, докато друг път е като да гледаш идващ влак и да знаеш, че никога няма да се махнеш от пътя навреме. Но не всяка връзка завършва с шумна и драматична раздяла. Понякога краят вече е дошъл и никой не го е забелязал. Ако тези 4 неща се случват в отношенията ви, то те вече са приключили и трябва да търсите истинското си щастие някъде другаде.

1. Вие не общувате

Комуникацията е жизненоважна за успеха на една връзка. В края на краищата, никой не може да чете мисли. Очакването партньорът ви просто да може да предугади вашите желания и нужди е еднопосочно пътуване към чувство на неудовлетвореност и разочарование. Все пак има разлика между общуването и "изпълването на въздуха с шум".

Имаме склонност да бъркаме "говоренето" с общуване и се стремим да прикриваме тези моменти на мълчание, сякаш това е начин да прогоним трудностите в отношенията. На практика обаче няма значение дали можете да съжителствате в приятелска тишина или постоянно да си бърборите, стига да можете ясно да изразявате нуждите си един на друг. Когато говорите, но никой всъщност не чува, имате проблем. И ако двамата не можете да намерите начин да преодолеете тази празнина, тогава връзката е мъртва.

Вижте още: Най-големите грешки, които правят жените, когато искат да впечатлят мъж

2. Не спирате да се карате

Никоя двойка, независимо колко перфектно синхронизирана или влюбена е, не е имунизирана срещу неразбирателства. Все пак сте различни хора, затова е нормално да имате конфликти, по-малки или по-големи. За някои двойки това е абсолютно ежедневие и се чувстват добре от такъв тип отношения. Когато връзката ви обаче се е превърнала в безкраен низ от спорове, оплаквания и битки, тогава просто няма смисъл да продължавате заедно.

Преминаването от битка към битка е сигурен знак, че нещо се е объркало в сърцевината на връзката ви и никой от вас не успява да се справи с това. Може би не желаете да признаете, че сте сгрешили. Може би таите негативни чувства от предишни случки. Каквото и да е - време е да направите сериозна крачка и да сложите край на вечните караници.

3. Няма доверие (и нищо не се прощава)

Едно от най-трудните неща за приемане във връзките е, че никой не е перфектен и хората ще объркат нещата. Понякога бъркотията е болезнена, но нещо, върху което може да се поработи. Друг път тази бъркотия е достатъчно голяма, за да бъде знак за предстояща раздяла.

Много често има моменти, в които се чувстваме длъжни да кажем всички правилни неща и да преминем през всички действия, но всъщност никога не оставяме нещата да се излекуват. Да кажеш, че прощаваш на някого или че ти е простено звучи прекрасно, но не означава нищо, ако не става въпрос за прошка. Едно е, когато раните са все още сурови. Друго е, когато са положени добросъвестни усилия да се поправят щетите и да се продължи напред, а вие или вашият партньор просто не можете, или не искате да преминете през това.

Вижте още: 7 трика как да отмъкнете един мъж под носа на останалите жени

4. Никога нищо не се решава

Разбира се, не всички конфликти в отношенията изглеждат като сериозни битки. Понякога тези конфликти се дължат на липсата на прогрес, когато без значение какво правите, нищо не се променя. Можете да говорите, докато не ви падне гласът. Да водите дискусия след дискусия. Можете да викате и да спорите. Най-лошо е, когато вашият партньор дори не е съгласен с вас, че нещата трябва да се променят. Постоянно отлагате сериозните решения, касаещи  отношенията ви. Но това е пагубно и в един момент ще осъзнаете, че връзката ви е в безизходица.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама