Любовта, която давате на другите, не е признак на слабост, а символ на сила


Любовта, която давате на другите, не е признак на слабост, а символ на сила
Снимка: iStock/Guliver

Истината е, че колкото по-възрастни ставаме, толкова по-ясно осъзнаваме колко е жесток този свят. Сърцето ви ще се счупи много пъти - точно толкова, колкото и ще са неуспехите, разочарованията и сбогуванията в живота ви. И, колкото и банално да звучи, за да се спасите, трябва да станете свой герой.

Светът ще ви разкъса на парчета, ще се счупи и ще вземе най-доброто, което е във вас, докато не започнете да усещате, че вие сте по-силни от всичко. Но ето нещо много важно... Няма да кажа, че трябва да се държите или да бъдете силни всеки път, когато светът ви смачка. Няма да разкрасявам обстоятелствата и да ви обещавам, че скоро всичко ще бъде наред, защото не знам дали това ще се случи. Не мога да знам как правилно да живеете живота си.

Тежестта, която носите, може да остане на раменете ви до утре, до следващата седмица или може би до следващата година. И може би утре ще станете най-щастливият човек на Земята.

Но ще ви кажа това: Каквото и да ви се случи в този свят, винаги оставайте този, който не се страхува да обича.

Бъдете този, който обича повече, който винаги е готов да подаде ръка за помощ.

Бъдете този, който не се страхува да бъде уязвим. Който има смелостта да поиска помощ, ако има нужда от някой, който ще поеме част от тежестта. Бъдете този, който не се срамува да се чувства счупен. Който разпознава и приема, че всички имаме нужда от време, за да бъдем изцелени - и това е нормално.

Бъдете силни и с достойнство приемете тъгата, когато ви стане много трудно. Бъдете достатъчно смели, за да усетите и приемете всяка част от емоциите си. Това ви прави истински човек. Бъдете този, който никога не осъжда нито своите собствени, нито чуждите емоции. Позволете си да почувствате всичко!

Бъдете този, който винаги обича от все сърце и който в същото време не превръща живота на любимия човек в затвор. Този, който обича повече, но винаги пуска хората до себе си, ако усети, че е дошло време да се разделят.

Бъдете този, който вярва, че голямата любов, която давате на други хора, определено ще се върне при вас. Вярвайте, че хората, които са предопределени да бъдат наоколо, винаги ще намерят път към вас. Бъдете този, който винаги дава най-доброто от себе си, на всички, които обича.

Бъдете този, който обича повече, дори да ви се струва опасно и рисковано. Бъдете достатъчно смели, за да приемете провала и загубата.

И най-важното, бъдете този, който винаги прощава. Светът се нуждае от хора като вас.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама