Мърфи: Най-важно е прическата да е персонализирана (ВИДЕО)


Мърфи: Най-важно е прическата да е персонализирана (ВИДЕО)
Снимка: Стоп кадър

Марин Хубенов, по известен като Мърфи, има над 25-годишен опит като фризьор и е един от топ коафьорите в България. Наследява таланта и желанието за работа от баща си и започва да се занимава с фризьорския занаят още като ученик, когато тайно подстригва приятелите си без знанието на баща си. По-късно отваря и първия си салон в родния му град Свищов.

След като се мести да живее в София, преминава школите на Стилист Капанов и Тодор Тошев. Фризьорската професия е свързана с постоянно учене и специализиране, затова той кара стажове и при френските майстори на косата - Франк Рогадри, Кристов Гайе, Летисия Агенал, Лоран Д’ Кретон. Обучава се и при англичаните Тревор Сорби и Анжело Семинара.

От тогава до днес, с два салона зад гърба си, Мърфи е визионер във фризьорското изкуство с редица престижни международни награди, като през 2008 г. печели Коафьор на годината от списание Coiffure Beauty; 2009 - Личност на годината, Париж; 2012 - Рицарски орден (степен в Inter Coiffure); тази година офицер в Япония. Следват Командир и Гранд Крос.

Ние се срещнахме с Мърфи, за да си поговорим за настоящите тенденции при косата, за да даде съвети на бъдещите абитуриенти относно прическите им, а и на нас самите.

Вижте какво ни сподели той във видеото:

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съветите на Мърфи


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама