Не се страхувай да „отрежеш” хората, които прекрачват границите ти


Не се страхувай да „отрежеш” хората, които прекрачват границите ти
Снимка: iStock/Guliver

Важно е да разбереш обкръжението и емоциите, които изпитваш към хората. От решаващо значение е да поставиш граници и да „отрежеш” онези хора, които те карат да се чувстваш тревожна, неспокойна или недостойна.

Ти си важна и твоите чувства са от значение. Хората, които злоупотребяват с несигурностите ти, не са приятели, които искаш да са наоколо. Понякога е важно да разбереш, че е нормално да надраснеш познатите си. Има хора, чиято функция е просто да бъдат уроци. Да, трудно е, когато искаш да задържиш някого, за когото те е грижа. Но уви, някои взаимоотношения в живота не са предназначени да продължат. Трябва да запазиш урока, но не и човека.

ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАХ, БЕ ДА СЕ БОРИШ ЗА МЕН

Не забравяй, че мирът и любовта са наистина важни, а не просто слогани от социалните мрежи. Те ще ти помогнат да растеш и цъфтиш истински. Представяй си приятелите и семейството като градина. Искаш тя да бъде красива и цветна, нали? Любовта и добротата са водата и слънцето, от които твоите цветя се нуждаят. Но трябва да се погрижиш и да отрежеш всеки бурен, който е отровен за ума, тялото и духа ти.

Обгради се с хора, които отговарят на твоята енергия. Сега е моментът да поставиш граници и да „отрежеш” всички онези, които само хвърлят сянка върху живота ти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама