Вашата любов не може да промени човек, докато той не го пожелае


Вашата любов не може да промени човек, докато той не го пожелае
Снимка: iStock/Guliver

Приехте го като предизвикателство. Сляпо вярвахте, че той може да се промени, а вие сте човекът, който може да помогне за това. Кой, ако не вие, ще му помогне да стане по-добра версия на себе си?

Случвало ли ви се е нещо подобно в живота ви? Направили сте невъзможното, за да помогнете на някого да се промени? Да запалите светлина в изгубената му душа? Дадохте ли цялата си сила и енергия, за да стопите леденото сърце на вашия мъж? Да му покажете, че може да стане най-добрият?

Понякога срещаме човек, който има нужда от промяна и решаваме, че точно ние можем да му помогнем. И дори след като видим, че той не е готов за това, не се отдръпваме...

Вместо да бягате от него с всички сили, вие... оставате. Приемате го като предизвикателство. Вместо да си тръгнете, отново продължавате да прощавате, въпреки всички приключения и лудории. Продължавате да се надявате, че всичко може да бъде различно, ако опитате малко повече. И продължавате да вярвате, че той в крайна сметка ще се промени, въпреки че всичко показва обратното.

Опитвали ли сте се някога да лекувате някой, който не го е искал? Да спасите този, който не е пожелал да бъде спасен? Да промените този, който се противопоставил на това с всички сили?

Ако е така, тогава нека ви кажем суровата истина - всичко е било напразно. Защото мисията ви първоначално е била невъзможна. Просто сте пропилели времето и енергията си. Посветили сте години от живота си на някой, който никога не е оценявал и няма да оцени вашите усилия и жертви.

АКО СЕ ЧУДИТЕ ДАЛИ МЪЖЪТ ДО ВАС Е ПРАВИЛНИЯТ, ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА!

Знаем, че се надявате, че един ден приятелят ви ще разбере всичко и ще започне да се отнася с вас така, както заслужавате. Но това няма да се случи. Никога. Той ще си остане същият, какъвто е бил винаги. И единственото, което можете да направите, е да се спасите, преди той да ви унищожи напълно.

Знаем, че сте пълни с оптимизъм и вяра. Вярвате, че любовта ви е всемогъща. Надявате се, че той ще разбере колко болка ви е причинил и ще стане човекът, за когото винаги сте мечтали.

Да, вярно е. Любовта е всемогъща и може да движи планини. Но, за съжаление, това не е вашият случай. Понякога не е достатъчно да се промени неизбежното. Любовта не може да освети душата на този, който предпочита да живее в тъмнина. Вашата любов не може да промени човек, докато той не го пожелае.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама