Защо жените се променят след брака?


Защо жените се променят след брака?
Снимка: iStock

Често след сватбата младоженците се оказват разочаровани от половинката си и сякаш след заветното "Да" всичко се е променило. Жената престава да се държи добре със съпруга си и постоянно му прави забележки. От своя страна той също променя отношението си към нея.

Психолозите разкриха на какво се дължи промяната в дамите, след като те сключат брак.

Карол Сагър и Пол Мартин обясняват феномена на разочарованието след сватбата с факта, че първоначално съпругът и съпругата нямат еднакви очаквания. По правило мъжът очаква от жената, че след брака тя ще продължи да е все така привързана към него, сладка и дори леко инфантилна.

Но след сватбата тя вече има съвсем други цели и задачи. Желанието винаги да изглежда неустоимо и да се грижи за външния си вид, способността да игнорира очевидните недостатъци на приятеля си, както и желанието да му угоди за всичко, вече не са актуални за нея.

След подписа жената насочва цялото си внимание върху подготовката за създаване на семейство, по-известна в психологията като "гнездене". Затова тя вече започва да забелязва всички недостатъци на съпруга си. Но как точно се променят жените след сватбата?

Първото нещо, което мъжът обикновено забелязва в съпругата си, е липсата на желание да се грижи за себе си. Преди предложението за брак тя винаги се е опитвала да изглежда неустоимо. Но след сватбата това вече не я вълнува. Тя може да не използва козметика в продължение на няколко дни и да носи скъсани чорапи у дома.

Ето какъв е съветът на психолозите в тази ситуация - не забравяйте, че съпругата ви е човек като всеки друг и понякога тя просто иска да се отпусне и да си почине без да се съобразява как изглежда. Ако все пак промяната в нейния външен вид не ви харесва, обсъдете въпроса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама