10-те най-големи грешки, които съсипват брака


10-те най-големи грешки, които съсипват брака
Снимка: iStock

Не само изневярата или внезапното осъзнаване на несъвместимостта с партньора може да разруши един брак. Дори досадните и на пръв поглед безобидни навици, с които не всеки може да се справи, могат да доведат до това. Ето кои са 10-те фатални грешки за брака.

1. Нежеланието да се изслушваме

Когато искате да предадете на партньора си какво мислите, е трудно да изслушате монолозите му докрай: просто искате да го прекъснете и да започнете да говорите за това, което вас ви интересува. Ако това поведение се е превърнало в навик и системно половинката ви няма възможност да изрази своите мисли и чувства, нормалната комуникация в крайна сметка ще се разпадне.

2. Монотонност

Излизайте често с партньора си. Ходенето на театър и пътуванията сближават партньорите и им дават общи теми за разговор.

3. Работен график

Всеки има график, но все пак не е нужно да отделяте цялото си свободно време за работа. Трябва да планирате деня си така, че да ви остане време, което да прекарате с вашата сродната душа. Ако всеки партньор се занимава със собствените си дела дори и след дългия работен ден, съвместният ви живот просто ще загуби смисъла си.

6 ЗНАКА, ЧЕ ТОЙ ПРОСТО СИ ИГРАЕ СЪС СЪРЦЕТО ВИ

4. Чести скандали

Някои хора смятат, че скандалите са ключът към истинската връзка, защото увеличават страстта между партньорите. Но този вид комуникация е по-подходящ за мексикански сериали. Нито един уравновесен и спокоен човек не би искал да живее вечно в скандали.

5. Манипулации

Всеки партньор се нуждае от лично пространство. Мъжът и жената трябва да се научат да живеят не само заедно, но и поотделно. За един успешен човек ще бъде трудно да се примири с факта, че чувствата му се манипулират. Изнудването не е най-добрият начин за изграждане на нормални отношения.

6. Постоянно осъждане

Вечният негатив е проблем в много отношения. Когато един от партньорите постоянно е недоволен от нещо, това разваля общия фон на семейно щастие и благополучие. Никой не би изтърпял ежедневни критики и лошо настроение, дори и те да идват от любимия му човек.

7. Постоянно пилеене на пари

Материалният въпрос е един от компонентите на връзката. Когато единият партньор харчи безразборно пари, това става повод за конфликт с другия партньор. Това се отнася и за прекаленото скъперничеството.

6 ТИПА МЪЖЕ, КОИТО НЯМАТ МЯСТО В ЖИВОТА ВИ

8. Тотален контрол

Ревността е в състояние да убие е най-силната любов.  Опитът да контролирате сродната си душа неизбежно ще доведе до конфликт.

9. Сарказъм и подигравки

Никой не обича да му се подиграват. Особено ако подигравките идват от любим човек. Посочването на недостатъците на партньора ви е просто неприемливо. Особено, ако го правите публично. Но за мнозина сарказмът е начин да се утвърдят. Те не разбират, че подигравките могат да наранят любимия им човек. 

10. Злоба и постоянно припомняне на старите грешки

Неприемливо е постоянно да напомняте на човека до себе си за грешките му. Ако карате партньора си да се почувства виновен, връзката ви просто няма шанс. Лошите мисли и старите оплаквания трябва да бъдат оставени в миналото: това е единственият начин да продължите напред.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама