Защо мъжете, които изневеряват, не напускат жените си?


Защо мъжете, които изневеряват, не напускат жените си?
Снимка: iStock/Guliver

Съвсем ново проучване е установило, че около 20 процента от семейните хора са имали повече от един партньор през годината и редовно „стъпват встрани”. Според учените, провели изследването, мъжете са по-склонни на изневери. Може би това не е изненада за никого, но пък е учудващ фактът, че неверните съпрузи всъщност не искат да се развеждат. За разлика от дамите, които търсят интимност извън семейната спалня, и биха напуснали половинката заради нова любов, мъжете в много краен случай признават грешките си. Ето какво мислят професионалистите за този феномен.

1. Мъжът просто търси „почивка“

Главният изпълнителен директор на сайт за запознанства за женени хора, които търсят афери, Жан-Мари Андре, споделя, че голяма част от потребителите на услугата всъщност имат добри отношения с партньора си. Между тях има голяма любов, те не се притесняват да го признаят, но страничните авантюри са просто средство за отпускане, релакс и малко адреналин.

2. Мисли си, че може да намери отговорите за живота

Депресията на средната възраст е доста често срещана при мъжете. Те се чувстват нещастни, заседнали в коловоз, нямат цели и амбиции, а искат да намерят отговори на всичките си въпроси. Често си мислят, че ако сменят жената, животът им ще потръгне с бясна скорост към светли бъднини. Не след дълго осъзнават, че половинката им няма нищо общо с емоционалния им дисбаланс.

3. Той всъщност обича жена си

Да, има мъже, които обичат жените си, но изневеряват в продължение на години. Това е просто „фетиш“ за тях - не го правят редовно, нито пък с една и съща жена. В същото време се чувстват виновни за това, но не могат да спрат.

4. Няма смелост да промени живота си

Вече установеният ритъм на живот е много голямо удобство, особено за мъже над 40 години. Те вече са свили своето гнездо, имат рутина, деца и дори да са влюбени в „другата жена”, ще предпочетат да живеят нещастно, отколкото да променят семейното си положение.

5. Има ипотека или голям кредит

Тези неща могат да спрат много хора да се разведат, дори да не са щастливи заедно. Може би вече тръпка в брака, дори любов, но отговорностите все още са там и тези „вериги” могат да бъдат много силни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама