10 нетипична начина, по които можеш да забременееш


10 нетипична начина, по които можеш да забременееш
Снимка: iStock/Guliver

Има много начини, по които една жена може да забременее, ако не внимава и не знае скритите опасности пред, по време и след полов акт. Ако не сте сигурни как точно да се пазите, прочетете тези 10 съвета, които могат да ви помогнат.

1. Когато отваряш презерватива със зъби

Може да е секси, но никак не е безопасно. Отварянето на презерватива със зъби понякога води до разкъсването му. А всички знаем до какво води това.

2. Можеш да забременееш, докато вече си бременна

Невероятно рядко, но факт. Това може да се случи, ако забременееш и все още си в овулация. Така може да се оплодят две яйцеклетки.

3. Ако ползвате и лубрикант, и презерватив

Много от лубрикантите съдържат вещества, които могат да повредят презерватива и той да се скъса по време на полов акт.

4. Докато сте във ваната

Това се случва в наистина редки случаи, но семенната течност във водата и проникването с пръсти, а и сексът след ваната, може да доведе до нежелана бременност.

5. Редовният прием на хапчетата не е гаранция

И презервативите нямат 100 процентова гаранция, а някъде около 98.

6. Още за презерватива

Ако не оставяте място на върха на презерватива и е пълен с въздух, много е вероятно семенната течност да излезе извън него.

7. Секс по време на менструация

Рядко явление, но все пак има и такива двойки. Може да се забременее и в този период, ако правите секс към края на няколкото "неудобни дни".

8. Смятането с календарче

Всички жени следят в кои дни е най-опасно да се забременее и тогава винаги ползват презервативи. Но не се доверявайте на това, организмът ви не е точен часовник и е възможно дните да варират.

9. Първи път, втори път

Страстните двойки имат навика да правят секс по два пъти един, след друг. Ако спазват идеална хигиена, не може да се случи нищо, но ако мъжът не е минал през банята след първия път, по може да останат сперматозоиди.

10. Прекъснатият полов акт

Много двойки разчитат на този метод, но той не е никак безопасен. При възбудено състояние мъжкият полов орган отделя течност, в която има известно количество сперматозоиди.

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още по темата


Още от Съвети


Реклама
Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама