3 изпитани начина да върнете страстта във връзката си


3 изпитани начина да върнете страстта във връзката си
Снимка: Istock/Guliver

Отношенията между хората са сложно нещо или казано по-добре – ние си ги правим сложни. Дори и всичко в една връзка да върви прекрасно, винаги ще има моменти, в които ежедневието и стреса да я превземат. Ако искате да върнете страстта във връзка си, започнете промяната от себе си. Започнете вие да действате още сега!

1. Простете всички натрупани обиди

Всеки път, когато чуете или изпитате нещо, което ви обижда, наранява чувствата ви, унижава ви и си замълчите, вие трупате поредното малко камъче някъде там в себе си. Първите пъти е относително лесно, но с времето това започва да тежи и именно когато сме натрупали много неизказани емоции към своята половинка, ние инстинктивно се отдръпваме, за да се предпазим от следващо нараняване.

Това, което трябва да направите, е да простите всички грешки и обиди, защото всеки човек греши – няма безгрешни хора. Простете на партньора и на себе си.

Вижте още: Как да преодолеем ревността от миналото

2. Избавете се от комплексите и страховете си в сексуално отношение

Обичате ли тялото си? Приемате ли се такива, каквито сте? Ако вие имате някакви задръжки по отношение на себе си, на тялото си и на секса, нормално е неосъзнато да отблъсквате своя партньор с цел да се предпазите.

Обичайте себе си и тялото си! Вижте колко сте съвършена такава, каквато сте. Открийте красивото в образа в огледалото. Прегърнете се!

Бъдете любопитна към своето тяло, към своите усещания, към това, което ви доставя удоволствие, движенията, които ви възбуждат и наелектризират.

Вижте още: 4 начина да се отървете от любовната зависимост

3. Възстановете емоционалния контакт

Възстановяването на емоционалния контакт започва с това да разговаряте с човека до себе си по топъл и любящ начин, като споделяте своите чувства в момента без обвинения и нападки. Златно правило в това отношение е да говорите за сегашната ситуация, без да връщате лентата от преди месец, година или години, също така важно е да споделите спокойно чувствата, които е провокирала във вас постъпката или думите на човека.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама