4 знака, че той е истински влюбен във вас


4 знака, че той е истински влюбен във вас
Снимка: iStock/Guliver

Самотата не е завинаги, рано или късно в живота ни се появява някой, който събужда романтични чувства в нас. Признаци на емоционална еуфория, изпълваща тялото, заедно с пеперуди в стомаха, са сигурни признаци, че се влюбвате. Но интересното е, това само на вас ли се случва или и на човека, когото харесвате?

Има няколко прости и очевидни признака, които ясно определят интереса му: Той флиртува с вас, търси срещи с вас, небрежно ви кани на кафе и т.н. И ако тези признаци не са ви достатъчни, ще ви предложим няколко сигнала, които ще помогнат да се разграничи искреността на чувствата му от случайни съвпадения.

1. Копира вашите думи и интонации

Всички сме надарени с желание да подражаваме, което се активира под властта на нечий чар, подтиквайки ни да копираме думи и интонации. Учените приписват това на теорията за комуникационно настаняване, основните принципи на която са, че неволно променяме начина на говорене и жестове, за да съответстваме на тона и вибрациите на човека, с когото говорим, особено на тези, които харесваме.

2.  Той е "огледало" на вашите действия

Това в научен план е невербална тенденция, която се активира както съзнателно, така и несъзнателно, в зависимост от ситуацията. Както в случая на комуникативна адаптация, „отразявайки” събеседника, ние искаме да го подкрепим чрез действия и жестове, но не чрез копиране или имитиране, а чрез един безсловесен диалог. Движенията на този, който ви харесва, не остават без отговор, въплътени в безпристрастно поведение: ставаш от стола, той поставя един крак върху другия, докосваш косата си, той прочиства гърлото си. Обърнете внимание, това наистина е важно.

3. Приятелите му ви харесват

Обърнете внимание на поведението на приятелите му, ако изведнъж се окажете в обща компания. Ако те са приятелски настроени и разпръскват намеци за възможната ви връзка, това е добър знак. Не е трудно да отгатнете причините - това означава, че той постоянно и ентусиазирано говори за вас или поне ви споменава.

4. Той започва да се променя

Любовта винаги е придружена от любопитство - желанието да получите неограничен достъп до лична информация, която все още не знаете един за друг. Ако той допълва живота си с нови навици, тогава, най-вероятно, той търси причина за сближаване. Може би е започнал да гледа любимия ви сериал (за да го обсъжда с вас, когато се срещате) и всяка сряда предлага да се разхождате в парка с кучета си? Или е научил как пиете кафето си? Забележите ли подобни действия,бъдете сигурни, че той наистина ви харесва.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама