Успехът - това е, когато тези, които обичаш, също те обичат


Успехът - това е, когато тези, които обичаш, също те обичат
Снимка: iStock/Guliver

Красотата на нашия живот е, че понякога той може да бъде коренно променен към по-добро само с един разговор. Преди две години имах възможността да участвам само в един от тези специални разговори. Разговарях с един мъдър човек, който се бе завърнал от будистки манастир. Попитах го как успява да поддържа здрав ум толкова дълго време, в което е живял в затворено пространство с още 20 мъже. Отговорът му промени целия ми живот.

"Първите 90 дни бяха много трудни за мен. Но малко по малко почувствах промяна в съзнанието си и спрях да мисля за страните на моята личност, които ме правиха различен от всички останали, и започнах да мисля за онези черти, които ме приближаваха до моите братя."

Разбирането, че не трябва да се фокусирате върху това, което ви прави различни, а да мислите как може да направите живота на онези, които са ви скъпи по-хубав, е само първата стъпка към успеха и щастието. Следващата стъпка е пътят към придобиване на това умение.

Все още имам много, много дълъг път, за да разбера как да помогна на другите, използвайки всичките си възможности. Според мен обаче през последните две години започнах да го правя много по-добре от преди.

Затова ще ви дам съвети, които смятам, че ще са ви от полза, за да промените живота си към по-добро.

* Всяка сутрин съставяйте списък за това как можете да помогнете на другите днес.

* Няма по-ефективен начин да станете по-добър, по-силен и по-работоспособен от постоянното осигуряване на подкрепа на други хора и силните връзки с тях. Но това, което повечето хора правят, за да управляват времето си, е да направят списък с важни неща, които да свършат днес. Разбира се, това е доста ефективно, но твърде едностранно - защото такива списъци касаят вас и само вас.

* Но можете да го промените и то съвсем просто - преди да направите списък със задачи, отделете три минути, за да помислите как можете да помогнете на хората, важни за вас днес - и запишете това в друг списък.

* Опитайте се да потърсите нещо добро във всички, с които съдбата ще ви срещне!

* Всеки път, когато чета или чуя думите "токсични хора", те леко ме притесняват. Всички сме някак токсични, но и всички сме красиви по свой начин. И само от вас зависи дали можете да видите красивото във всеки човек и да помогнете на другите да покажат точно това, а не токсичните страни на личността си. Така ще почувствате силна връзка с хората, които обичате и ще ги накарате да се почувстват по-добре. След като го направите, те ще ви ценят още повече. А това е успехът - да имаш хора, които те обичат близо до себе си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама