5 причини да НЕ можете да намерите идеалната половинка


5 причини да НЕ можете да намерите идеалната половинка
Снимка: Istock / Guliver

Всеки иска да има щастлив личен живот, но не всеки има необходимите качества, за да го постигне. И за да намерите най-накрая идеалния партньор, трябва да се отървете от всичко, което ви пречи. Трудно е и не е твърде приятно, но без личен растеж нищо няма да се получи. Вижте с какви навици трябва да разделите, за да бъдете удовлетворени в любовта.

Желанието да угодите на всички

Много голяма грешка. Хората са различни, следователно в опитите да угодите на всички лесно може да се превърнете в лицемер и човек без вътрешно ядро. А по-този начин шансът да направите добро впечатление на новите си познати намалява. Трябва да филтрирате социалния си кръг. И да бъдете добри само с тези, които го заслужават. Освен това никой освен вас не знае какъв трябва да е идеалният ви живот.

Фиксиране върху липсата на партньор

Това е доста парадоксална ситуация, но колкото повече страдате от факта, че няма подходящ човек в живота ви, толкова по-малък е шансът да го намерите. Нито постоянното търсене, нито ровенето в сайтове за запознанства, нито други активни действия ще ви помогнат. Първо трябва да се опитате да станете щастлив човек и тогава самата съдба ще започне да ви дава благоприятни възможности.

Желанието да контролирате партньора

Личната свобода е неприкосновена. Колкото и да се страхувате за бъдещето си, колкото и да ревнувате партньора си от приятелите му, това няма да помогне за подобряване на ситуацията, а само ще я изостри. И това ще доведе до неизбежна раздяла или поне до психологически дискомфорт във връзката. Затова се пригответе за факта, че човек трябва да има свое лично пространство, където няма нужда да присъствате постоянно.

НИКОГА НЕ ПРАВЕТЕ ТЕЗИ НЕЩА СЛЕД СПОР С ПАРТНЬОР

Страх от предателство и раздяла

Да, в миналото може да сте имали много неприятно преживяване, но това не означава, че ще се повтаря винаги и при всякакви обстоятелства. Направили сте си заключения, така че сега вашите действия не трябва да водят до проблеми. И ако постоянно очаквате, че хората ще ви измамят, тогава разчитането на нормална комуникация е безполезно.

Постоянно оплакване

Да, не всичко в живота се случва, както искате. Но това не е причина да се оплаквате и да хленчите. И още повече - да съжалявате себе си. Този навик не носи практически ползи, защото отново и отново връща мислите ви по обичайния отрицателен маршрут. Уви, това не допринася за щастието. Така че си струва да се научите да изхвърляте ненужна информация от главата си и да не се оплаквате от нещо, което не зависи от вашите желания и усилия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама