6 истински причини защо постоянно сте необвързана


6 истински причини защо постоянно сте необвързана
Снимка: iStock

Никой не си поставя за цел да остане сам завинаги. Всички искаме любов, партньор, с когото да споделяме живота си. Въпреки че това е целта, много от нас погрешно се стремят към постигането на това, което толкова много желаят, по всички грешни начини. Продължаваме да живеем живота си по същия начин и се надяваме, че магически ще доведе до различни резултати. Знаем, че това наистина няма смисъл, но въпреки това не променя нищо.

Да си необвързан не е проклятие и да си във връзка не е лек за всичко. Без значение на какъв етап се намирате, важно е да направите лична равносметка – да разгледате навиците и изборите, които ви помагат, и тези, които ви вредят. Това са 6 причини, поради които най-вероятно все още сте без партньор.

1. Не се учите от грешките си

Ако не се учите от грешките си, няма да спрете да ги допускате. Ако установите, че продължавате да попадате в същите ситуации отново и отново, време е да помислите малко и да осъзнаете защо се случва това и как сами се саботирате. Например, ако все попадате в псевдовръзки с мъже, които се държат като ваше гадже, но не ви наричат своя приятелка... опитайте се да разберете защо се привличате само от емоционално недостъпни. Разгледайте моделите си и вижте дали можете да промените някои.

Вижте още: Най-красивата притча за женското сърце

2. Обвинявате за необвързаността си факта, че не са останали добри мъже

Статистически е невъзможно всеки "нормален" човек на планетата да бъде недостъпен. Не е това, че всички добри мъже са обвързани, а може би вие сте толкова заети да преследвате грешните мъже и да мислите, че те могат да ви дадат това, което искате, че не можете да видите и оцените всички добри хора, които срещате по пътя ти.

3. Имате наистина високи очаквания

Всички ние имаме определени критерии, когато става въпрос за романтичен партньор - някои могат да бъдат основателни, докато други да граничат с абсурдността. Не познаваме себе си толкова добре, колкото смятаме. И понякога това, което мислим, че желаем, не е това, от което наистина имаме нужда. Ще бъдете изненадани какво може да се случи, когато спрете да оценявате дали той притежава всички качества, на които държите, и вместо това се опитате да го опознаете като личност.

4. Не се доверявате на чувствата му към вас

Предполагате, че той ще ви зареже, че няма да ви се обади, няма да се ангажира и т.н. Ако се самоубеждавате, че ще се случат лоши неща, тогава увеличавате вероятността наистина да станат. Да бъдете параноични за това как се чувства един човек може да превърне този страх в реалност.

Вижте още: 5 знака, че отчаяно искате мъж

5. Прекалено анализирате всичко

Анализирате неговите съобщения, нещата, които казва, езика на тялото... Когато прекалявате с премислянето, сякаш не живеете в момента. Това изследване може да бъде много отблъскващо. Вместо да сте постоянно нащрек и да се опитвате напълно да го разберете, може би се запитайте защо трябва да сте толкова отбранителни. Какво се опитвате да защитите и как можете да освободите страха, който ви принуждава да се държите така?

6. Не се грижете за себе си

Казано е много пъти и по много начини... мъжете са визуални същества и физическото привличане е изключително важно. Привличането работи по различен начин при господата и дамите. Една жена може да развие влечение към мъжа поради неговите вътрешни качества. Мъжете също трябва да бъдат привлечени от жена на емоционално и интелектуално ниво, но те никога няма да стигнат до там, ако вече няма силно и установено физическо привличане. Не трябва да се грижите за себе си само за да получите или задържите един мъж. Правете го, защото това ще ви накара да се почувствате добре в собствената си кожа, което отваря вратата за много добри неща в живота, освен връзката.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама