Понякога самотата ни учи на най-важните уроци


Понякога самотата ни учи на най-важните уроци
Снимка: iStock/Guliver

В един момент самотата ще стане част от нашия живот - може би някои ще имат повече от нея, отколкото други хора. Но това състояние е неизбежно - както щастието и тъгата. За мен самотата не е в това да живеем без семейство. Това не е липса на работа или приятели. Просто понякога в стая, пълна с хора, се чувстваш особено самотен.

В един момент може да се наложи да решите да спрете да общувате с някои свои приятели и познати. И да направите това не винаги е лесно. Ако се чувствате изгубени сред тълпата, но разбирате, че това не ви влияе добре, може да се наложи да сте сами за известно време. Докато не разберете в коя посока трябва да се движите. Това обаче не означава, че самотата винаги ще бъде с вас.

Все още продължавам понякога да се отдалечавам от света, защото вярвам, че на всяка възраст е жизненоважно периодично да преоценявам кръга си от приятели.

Самотата ме научи на повече, отколкото мислих, че може - научи ме да избирам правилните хора, с които да общувам, да подбера тези, с които да споделям живота си.

Истинската самота ще продължи само докато не я пренебрегнете. Да се ​​надявате, че тя ще отмине от само себе си е опасна игра, която ще играете със себе си, вярвайки, че не сте в състояние да се справите сами. Това не е така.

Стигането до първопричината за чувствата, които предизвикват самотата, е това, което трябва да направите, защото веднага щом разберете откъде идва, всичко останало ще дойде на мястото си. Ще откриете, че чувствате самотата все по-малко. Тя няма да изчезне напълно, но ще стане преносима и разбираема.

БЪДЕТЕ ПРИЧИНАТА НЯКОЙ ДНЕС ДА СЕ УСМИХНЕ

Да си самотен от време на време е нормално! Можете да се чувствате самотни във всеки момент от живота си и няма от какво да се притеснявате. Всъщност може дори да ви е от полза. Може да ви помогне да разберете, че общувате с грешни хора, че сте в грешни отношения и работите на грешно място. Може да ви помогне да откриете нова страст или хоби, които никога не бихте открили при други обстоятелства.

Самотата е начинът, по който сърцето ви казва да спрете да живеете по инерция. Слушайте вътрешния си глас- той казва нещо важно.

Не се страхувайте от самотата, само защото ще трябва да прекарате известно време насаме със себе си. Понякога е необходимо. Понякога самотата идва да ви научи на урок.

И, разбира се, това е временно състояние, както повечето неща в живота ни. Във всеки случай никога не забравяйте, че имате себе си. Помислете за това, когато нищо друго не ви помага.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама