6 неща, които емоционално интелигентите жени правят различно в любовта


6 неща, които емоционално интелигентите жени правят различно в любовта
Снимка: iStock

Емоционалната интелигентност е един от крайъгълните камъни на здравата връзка. Всъщност едно 15-годишно проучване е показало, че емоционалната интелигентност е изключително важна за удовлетвореността и продължителността на любовните отношения.

Емоционалната интелигентност има значение и някои жени разбират това повече от други. Ето и 6 неща, които те правят различно в романтичните си връзки.

1. Те общуват открито и честно

Те са открити, честни и директни, когато обсъждат важни въпроси. Не избягват трудните теми и споделят с партньора си, ако нещо ги притеснява или имат нужда от рамо, на което да се облегнат. Те не очакват половинката им да чете мислите им и винаги да предвижда от какво може да имат нужда в даден момент. Те просто си казват.

Също така, жените, които ценят емоционалната интелигентност, изслушват партньора си, без просто да чакат своя ред да говорят. Те активно слушат, задават въпроси и се стремят да разберат гледната точка на половинката си (дори ако не винаги са съгласни). Знаят, че комуникацията е като двупосочна улица и трябва да говорят толкова, колкото и да слушат.

2. Те имат нужда от уединение

Емоционално интелигентите жени се наслаждават на собствената си компания. Това е така, защото знаят, че това е наложително не само за възстановяване на връзката с тях самите, но и за презареждане и създаване на по-силна връзка с партньора.

Вижте още: 5 признака, че някой ви манипулира

3. Те не се страхуват от приливи и отливи

С други думи, жените, които ценят емоционалната интелигентност, разбират, че в партньорството има възходи и падения. И спокойно приемат този факт. Те не се паникьосват, когато връзката им е малко скучна или ако нещата не вървят перфектно. Това е така, тъй като знаят, че външни фактори като работа и стрес могат да влияят. Те оставят всичко да се случва естествено, защото вярват в мъжа си, в себе си и във връзката.

4. Те разчитат на себе си

Това не означава, че те не разчитат на партньора си за подкрепа, когато имат нужда от нея или отказват помощ. Всъщност жените с висока емоционална интелигентност знаят, че в крайна сметка само те са отговорни за своите емоции, решения и действия.

5. Те са благодарни

Благодарността е важна част от емоционалната интелигентност. Те са наясно с добрите неща в живота си и отделят време, за да ги оценят. Те не преследват постоянно следващото най-добро нещо.

Вижте още: 4 знака, че се срещате с истински джентълмен

6. Те са отворени за обратна връзка

Те не се затварят, когато някой може да има градивна критика към тях. По-скоро се вслушват в това, което другият има да каже, и се съобразяват с неговата гледна точка. Разбира се, знаят, че не всяка обратна връзка е относителна и винаги вземат предвид източника. Но все пак изслушват другите, защото са уверени в себе си и приемат мненията на тези, които имат значение (и забравят останалото).

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама