5 признака, че някой ви манипулира


5 признака, че някой ви манипулира
Снимка: iStock

Всеки човек влияе на околните по един или друг начин. Хубаво е, когато това влияние е положително, но когато носи ползи само за едната страна, то се превръща в манипулация. Ето и кои са признаците, че някой ви манипулира:

1. Манипулаторът винаги ви хваща в неподходящ момент, като да иска помощ, когато сте много зает. С това увеличава шанса си за вашето съгласие, само и само да се отървете от него.

2. Манипулаторът лесно събужда чувството ви за вина и е готов да помогне с всичко. Ето защо трябва да бъдете на нащрек, ако някой се опита да ви вмени някаква вина, защото скоро може да поиска от вас "малка услуга".

Вижте още: Днес е най-добрият ден за промяна!

3. Манипулаторът умее да играе ролята на жертва. Така той събужда съпричастността у хората и желанието им да помогнат на някой невинен.

4. Манипулаторът натяква за направени обещания, с което ви притиска. Бъдете категорични за тези напомняния, за да не може никой да ви изнудва по-късно.

5. Манипулаторът ласкае, тъй като това е любимото му оръжие. Понеже като добър човек не би отказал помощ на приятел в нужда, манипулаторът използват това, за да постигне своето.  

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама