8 недостатъка да правите секс всеки ден, за които НЕ подозирате


8 недостатъка да правите секс всеки ден, за които НЕ подозирате
Снимка: iStock

Сексът вероятно е едно от най-вълнуващите и удовлетворяващи чувства, които човек може да изпита, без значение дали правите любов или го правите само за физическо удоволствие.

Казват, че сексът е като пицата. Когато е добре, наистина е добре, а когато е лошо, пак е доста добре. Но това не означава, че няма да се почувствате зле, ако ядете твърде много пица.

Какви са недостатъците на всекидневния секс? Може ли "яденето на твърде много пица" наистина да ни навреди?

Това е въпрос, който си задават много хора със силно сексуално желание. Твърде много сексуална активност може да причини странични ефекти и ние ще говорим за всеки един от тях!

Странични ефекти от редовния секс могат да възникнат, но няма научни доказателства, че можете да развиете сериозни здравословни проблеми. Вместо това може да срещнете остри състояния, които могат да бъдат лекувани успешно.

1. Натъртвания

Всяка жена с нормално ниво на естроген има естествено влажно покритие около вагината. Когато нивата на естроген спаднат поради някаква основна причина, жената може да развие състояние, наречено вагинална сухота.

Честият секс е нещо, което може да понижи нивата на естроген и да причини вагинална сухота. Тя може допълнително да се развие във вагинални разкъсвания, които могат да причинят болка и дискомфорт, но обикновено се лекуват без лечение след няколко дни.

2. Повишен риск от получаване на инфекции на пикочните пътища

Правенето на много секс също може да ви направи по-податливи на инфекции на пикочните пътища. Естественото ниво на pH на вашата вагина ви помага да се борите с различни патогени, навлизащи в пикочните пътища и следователно служи като защитна бариера. Въпреки това, ако имате непрекъснат сексуален контакт, телесните течности могат да променят стойността на вагиналното рН и да позволят на патогените да преминат през бариерата и да навлязат в пикочните пътища, което води до инфекции на пикочния мехур и вагината.

Вижте още: Храните, които намаляват сексуалното желание на мъжете

3. Риск от заразяване с ППИ

Ако участвате в ежедневна сексуална активност с няколко партньора, ще увеличите вероятността да получите полово предавана болест (ППИ) или да я разпространите.

Следователно, ако имате множество сексуални партньори, рутинното изследване за ППИ може да намали риска от инфекция и предаване.

4. Внезапна загуба на интерес

Много от нас смятат, че никога не могат да получат достатъчно секс, което мисли и нашият ум. Телата ни обаче казват друго.

Сексът е форма на упражнение - ако прекалите, тялото ви несъзнателно ще спре по време на акта, за да предотврати по-нататъшно увреждане. Ето защо не трябва да се изненадвате, ако загубите интерес по средата на секса.

5. Изтощение

Както споменахме по-горе, сексът е форма на упражнение и когато се занимавате с каквато и да е сексуална активност, тялото ви освобождава хормони като кортизол, адреналин и норепинефрин в кръвта.

Следователно това води до повишаване на кръвното налягане, сърдечната честота и метаболизма на глюкозата. Ако го правите всеки ден, тялото ви ще се чувства изтощено и ще има нужда от почивка.

6. Пристрастяване

Твърде много секс може също да промени сексуалното ви поведение. Знаете ли как казват, че по-малкото е повече? Може и да се прави в случая.

Има шанс тази сексуална зависимост да съсипе връзката ви с партньора ви, защото въпреки че сексът е важна част от отношенията, той не е единствената част. Ако не се интересувате от други неща и се фокусирате само върху секса, партньорът ви може да се почувства така, сякаш го използвате само за сексуални дейности.

Вижте още: 6 навика на жените, които имат високо либидо

7. Болки в гърба

Болката в гърба всъщност е често срещана последица след секс, независимо от честотата. Причината за тази болка е прекаленото натоварване на гърба при използване на различни сексуални пози.

Правенето на секс всеки ден може да създаде твърде много напрежение в долната част на гърба, което в крайна сметка може да причини хронична болка в долната част на гърба.

Освен това може да възникне силна болка в гърба, ако решите да правите секс след операция.

Ето защо е важно да се вслушате в професионалните медицински съвети за възстановяване от подобни процедури и да оставите сексуалния си живот настрана за известно време.

8. Остъргване на кожата на вулвата

Твърде много триене по време на секс може да причини състояние, наречено вагинална екскориация или протриване, което представлява остъргване на кожата на вулвата.

В сериозни случаи може да причини подуване на вагината и повредени вагинални стени, което може да е един от недостатъците на жените, които правят секс всеки ден.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама