Ако искате да спасите връзката си, погледнете отношенията си отстрани


Ако искате да спасите връзката си, погледнете отношенията си отстрани
Снимка: iStock/Guliver

Трудно е да очаквате от партньора си, че той ще промени поведението си, ако никога не сте му казали какво ви притеснява. По-скоро вашето мълчание насочва кораба от отношения право към айсберга. Твърде често, когато връзката започне да се разпада, си задаваме въпроси като: "Е, защо, защо всичко пада в бездната? Как може нещата да стигнат до тук? Всичко беше прекрасно..." Обаче сигурни ли сте, че всичко вървеше добре? Днес ще се запознаете с някои видове поведение, които са изключително тревожни и показват, че връзката ви започва да се разпада.

Постоянно критикувате партньора си

Един от първите и най-често срещани видове поведение, показващи наближаващата раздяла, е безпощадна и гневна критика към партньора за това как изглежда, готви, говори, облича се, държи се с вас и така нататък. Вярваме, че нашата критика е конструктивна и тя има цел - да променим партньора към по-добро. Но в действителност ние се опитваме само да манипулираме другия човек, за да го превърнем в това, което не е. За да бъде една връзка здрава и силна, партньорите трябва преди всичко напълно да се приемат взаимно такива, каквито са.

Позволявате на партньора ви да ви обижда

Има ли вашият партньор навик да ви се подиграва? Той ви унижава пред непознати, дори ако това се случва само от време на време? Ако поведението на партньора ви не показва уважение към вас, но не правите нищо, за да разрешите този проблем, трябва да промените нещо. Гневът и негодуванието се натрупват във вас, докато един всичко ще избухне. Никой не може да ни нарани повече от любимия човек и когато се случи, трябва да говорим за това, без да се преструваме, че нищо не се е случило и да не оставяме всичко "за по-късно".

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ТОВА Е НАЙ-ДОБРАТА ВРЪЗКА В ЖИВОТА ВИ

Винаги обвинявате другия

Сред всички видове поведение, които показват сериозни проблеми във връзката, това е един от най-характерните. Когато някой постоянно хвърля вината върху другия, това показва преди всичко, че не иска да поема отговорност.

Връзката ви е изпълнена с тишина и безразличие

Има един тип поведение, което е токсично по природа и което има само една цел - манипулирането на партньора в една връзка. Говорим за тишина и показно безразличие. Вместо да обвиняват партньора за всички смъртни грехове или да критикуват, някои хора се опитват да го "накажат" с мълчание и безразличие. Те се държат по подобен начин, за да накарат партньора да се подчини и да се извини дори когато няма вина за ситуацията. Подобно поведение е напълно лишено от уважение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама