Как да изберете най-добрия лубрикант


Как да изберете най-добрия лубрикант
Снимка: iStock/Guliver

Няма нищо лошо, ако искате да пробвате нещо ново, използвайки лубрикант. Той може да се използва от всички, не само от жени. Лубрикантите увеличават удоволствието от секс, правят го по-приятен, а продължителността му - по-дълга.

Силиконови лубриканти

Определено тези лубриканти са много по-мазни и дълготрайни, затова са подходящи при по-продължителен полов контакт, както и при анален секс.

За разлика от лубрикантите на водна основа, силиконът не позволява лубрикантът да изсъхне, което ги прави подходящи дори за секс под душа или във ваната.

Възможно е някои видове да увредят латексовата основа на презервативите, както и повърхността на някои секс артикули, затова четете внимателно опаковката, преди да си купите лубрикант.

Съвсем малко количество от силиконовия лубрикант е напълно достатъчно да осигури необходимото смазване. Ако усетите дискомфорт или неприятно усещане, което може да е предизвикано от прекалено дългото им действие просто отмийте с топла вода и сапун.

КАК ДА ПОСТИГНЕТЕ ТАКА ЖЕЛАНИЯ ОРГАЗЪМ

Ароматизирани лубриканти 

Тези лубриканти се използват повече за разнообразяване на сексуалната атмосфера. Те съдържат ароматни съставки, а в някои случаи дори и вкусови. Препоръчват се най-вече за привържениците на орален секс.

Разнообразието им е повече от голямо – ягода, банан, ананас, череша, цитруси, шоколад и още много, така че може да избирате според личните ви предпочитания, както и тези на партньора, разбира се.

Естествено не забравяйте да отмиете лубриканта след употреба! Ако забележите някакви алергични реакции като сърбене и парене, по-добре се консултирайте с вашия лекар и не използвайте повече този вид лубрикант.

Възбуждащи лубриканти 

Както подсказва и името им, тези лубриканти  увеличават сексуалната възбуда чрез своите затоплящи и стимулиращи съставки. Но може би това е единственето им положетелно действие... Могат да предизвикат сърбеж и парене при жени с по-чувствителна лигавица.

В случай, че не използвате презерватив, а искате да използвате възбуждащ лубрикант, е хубаво да се консултирате със своя сексуалния партньор.

Лубриканти на водна основа 

Този вид определено е най-разпространен и предпочитан от повечето двойки. Тези лубриканти имат хидратиращо действие и допълват естественото овлажняване,  те са без миризма, цвят и вкус. Препоръчват се за двойки, които правят секс с презерватив, тъй като не разрушават латексовата структура на кондома и същевременно се отмиват лесно с вода.

Осигуряват едно по-леко  проникване, което води до максимално удоволствие, не предизвикват дразнене и не са лепкави.

Може би единственият им недостатък е, че изсъхват доста бързо, но само няколко капки вода, слюнка или допълнително количество лубрикант моментално възстановяват действието им. След употребата на този вид лубрикант, трябва веднага да го отмиете, тъй като поради наличието на глицерин, може да доведе до инфекции и алергични реакции. Измиването може да стане съвсем лесно с малко топла вода и сапун.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама