Как да разберем, че сме със своята сродна душа


Как да разберем, че сме със своята сродна душа
Снимка: iStock/Guliver

Колко често сте завиждали на героите от филмите и книгите, които срещат „истинската любов, която може да се справи със всичко“? Със сигурност доста често!

Въпреки това, дори и най-обикновеният човек има шанс да намери някой, който да отговаря на повечето знаци, които определят какво е „истинската любов“. Но далеч не винаги всичко ще бъде толкова розово, колкото  във филмите, запомнете това! Има обаче някои критерии, които ви позволяват да определите, че връзката ви е точно това, което съдбата е определила за вас.

Искате да сте с този човек, въпреки недостатъците му и факта, че той понякога ви дразни

Много е лесно да обичаш някого, когато всичко наоколо е хубаво, стабилно и приятно. Но в живота няма само щастливи и лесни периоди, а точно в трудните може да разберете колко силна е любовта ви с човека, с когото сте.

На всички ни е ясно, че фазата на влюбване, която ви позволява да пренебрегвате всички човешки недостатъци, е много краткотрайна, а несъответствието на героите е, напротив, хронично и стабилно. По принцип човек може да притежава черти, които ви дразнят. И въпреки това, вие все още съзнателно искате да сте с него. Това е знак, че вие сте един за друг.

Удобно ви е с този човек

Любовта означава доверие. Много рядко явление в нашите трудни времена. Ако толкова много се доверявате на човек, че просто да сте около него ви успокоява и ви кара да се чувствате истински щастливи - поздравления, вие сте намерили нещо, което повечето хора никога не намират в живота- истинска любов!

Но не мислете, че всичко ще е като в приказките. Проблемите, трудностите, неразбирателствата, включително в отношенията помежду ви, са съществен компонент в живота. Но всичко това може да се преодолее, защото това е във вашите общи интереси. И да, чувството, че се биете заедно срещу този жесток свят, е неописуемо.

Този човек на практика ви отразява

Който е казал, че противоположностите се привличат, той никога не се е сблъсквал с истината, че всъщност в живота се привличат подобни и сродни души. Това наистина е привличането на такава сила, която е трудно да си представим. Такива хора се разбират и взаимно се допълват. Техните реакции към житейските ситуации са сходни, но в същото време различни, което им позволява да гледат на ситуацията от различни ъгли.

И най-важното - не е нужно да се преструват на някой друг, когато са с този човек. Няма нужда да проявяват съпричастност, ако не я изпитате. Защото най-важното в отношенията е, просто да бъдем себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама