Направете това, за да бъдете приоритет за него, а не просто опция


Направете това, за да бъдете приоритет за него, а не просто опция
Снимка: iStock

Едно често срещано погрешно схващане за отношенията: много хора вярват, че ще получат това, което дават. Така че влагате цялото си сърце в отношенията си, приоритизирате го, давате всичко от себе си и очаквате той да направи същото, но обикновено се случва точно обратното. Той продължава да прави минимални неща за вас и вие отчаяно се вкопчвате в тях, надявайки се, че един ден ще ви даде нещо повече. В крайна сметка се озовавате в едностранчива връзка, в която вие вършите цялата работа. Искате да сте с него, но също така желаете да не бъдете просто опция за него, а приоритет.

Но нека първо да разгледаме знаците, че се отнася с вас не така, както заслужавате:

1. Той влиза и излиза от живота ви.

2. Той не прави дългосрочни планове с вас.

3. Само вие сте активната във връзката и полагате усилия, за да я поддържате.

4. Той ви казва, че не желае истинска връзка.

5. Той не прави нищо, за да ви накара да се чувствате специални.

Ето как да промените ситуацията във ваша полза (ако мъжът си заслужава, разбира се):

1. Не се страхувайте да си тръгнете

Това, което често ни държи в непълноценни отношения, е страхът. Може би страх от това да останете сами, че няма да намерите по-добър мъж, че можете да направите грешен избор...

Трябва да държите на първо място на себе си - да сте готови да си тръгнете от тази връзка, ако не отговаря на вашите стандарти. И да не се страхувате да сложите край, защото знаете, че ще намерите по-подходящ човек за себе си. Ако не се чувствате по този начин, трябва да стигнете до корена на проблемите със самочувствието ви, водещи до това поведение. 

Ако мъжът знае, че няма да го напуснете, независимо от всичко, тогава той няма да е мотивиран да ви даде това желано приоритетно отношение. Това е просто човешко поведение. Искаме максимална награда за минимални усилия. Вие давате наградата, а той полага минималните усилия.

Вижте още: 5 неща, които мъжете искат от жените, но не си признават

2. Изградете дълбока връзка

Едно основно нещо, което мъжете разглеждат, когато решават дали сте "просто жена" или "Жената", е дълбочината на връзката.

Това, което ви пречи да имате такива отношения, отново е страхът ви. Когато се страхувате да не го загубите или той да не ви напусне, тогава сте в този свръхбдителен режим на търсене на признаци и анализиране на поведението му, затова просто не можете да се свържете по този начин.

Когато самочувствието ви е разклатено, тогава ще се отнасяте с него като с обект, вместо като с човек. Той е там, за да подхрани самочувствието ви, да ви помогне да се почувствате достойни. 

Начинът да създадете истинска връзка е просто да бъдете тук и сега. Трябва да се освободите от страховете си, защото ако се страхувате да не бъдете наранени, няма да можете да бъдете наистина уязвими и открити.

3. Нека да знае какво искате

Толкова много жени се притесняват да говорят и да споделят за нуждите си от страх да не изглеждат твърде отчаяни или зависими. Но ето нещо важно - да притежавате това, което искате, не е нужда. Всъщност приемането на това, което не искате от страх да развалите връзката си, е поведение на нужда. Нуждата е да цените възприятието на някой друг за вас пред вашето собствено. Така че зависимият човек отчаяно се нуждае партньорът му да реагира по определен начин, в противен случай ще страда. Той е в безкрайно търсене на оценяване, но никога не е достатъчно.

Ако искате определени неща от него, опитайте се просто да му ги споделите. Не това, което казвате, а начинът, по който го казвате, прави разликата.

Ако например имате нужда той предварително да планира срещите ви, тогава му го кажете. Не го правете по засрамващ, взискателен, обвиняващ начин, просто изразете уверено, че това е нещо, от което се нуждаете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама