Не подарявайте времето, тялото и сърцето си на хора, които не ги заслужават


Не подарявайте времето, тялото и сърцето си на хора, които не ги заслужават
Снимка: iStock

Животът е твърде кратък, за да отделяте времето си за хора, които не ви ценят. Оценявайте времето, тялото и най-важното - сърцето си. Спрете да ги давате на хора, които не ги заслужават. Представяме ви 5 знака, че сте подарили сърцето си на грешен човек:

Когато сте сами, се усмихвате по-рядко

Единственият човек, от когото не можете да скриете чувствата си, сте вие. Много е лесно да убедите другите, че сте доволни от текущото състояние на нещата и партньора си. Разбира се, абсолютно перфектна връзка не съществува, но ако се чувствате зле, когато партньорът ви не е наблизо (и не защото ви липсва), тогава това може да е първият признак на проявата на истинските ви чувства.

Единственият начин да направите живота си щастлив е да бъдете искрени със себе си и да не потискате желанията и нуждите си.

Постоянно се съмнявате

Въпреки факта, че понякога е трудно да се филтрират емоциите, тази способност е неразделна част от щастливия живот и здравите отношения. Ние сме единствените, които наистина знаем с какви чувства са изпълнени нашето сърце и ум. И ако видите, че подобна несигурност прониква в мислите ви, тогава това би трябвало да ви предпази. Реципрочността е ключът към всичко, но ако се съмнявате дали вашият партньор полага достатъчно усилия, отговорът най-вероятно е отрицателен.

Усещате емоционално изтощение

Силните връзки правят живота по-добър, а не го усложняват. Трябва да се зареждате с енергия от присъствието на друг човек. Да черпите вдъхновение, мотивация. Ако почувствате психологическо и емоционално изтощение, тогава жертвате благополучието си за просперитета на нездравословни отношения.

7 ЗНАКА, ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СИ ТРЪГНЕТЕ ОТ ТАЗИ ВРЪЗКА

Губите себе си

Чувствате се като слуга, а не като партньор? Ако винаги се опитвате да направите партньора си щастлив, но рядко виждате отговор от него, е много лесно да започнете да игнорирате собствените си желания и нужди, съсредоточавайки се върху неговите.

Важно е да се обичате и да давате на всеки етап от връзката, но също толкова важно е да се уверите, че и другата страна прави същото.

Страхувате се да не загубите тази връзка и затова опитвате още по-силно

Някои хора, когато започнат да усещат, че някой бавно се отдалечава от тях, започват да полагат повече усилия, за да запазят този човек. Често ефектът е обратен: прекомерната сила отблъсква още повече. Ето защо здравата комуникация е толкова важна за отношенията. Ако нещо не е наред, трябва да сте достатъчно зрели и отворени, за да го обсъдите, независимо от сложността на ситуацията.

Въпреки че отношенията обикновено изискват известно усилие от партньорите, те не трябва да изглеждат като скучно дело. Ако взаимодействието ви с половинката изглежда неестествено или не ви носи радост, не игнорирайте този знак!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама