Правейки тези 12 неща, ще подобрите връзката си


Правейки тези 12 неща, ще подобрите връзката си
Снимка: iStock/Guliver

Изследванията показват, че прости навици като поддържането на контакт през деня и малките изненади могат да помогнат на връзката ви да процъфти. Макар че може да изглежда очевидно, много терапевти и психолози твърдят, че тези малки дейности създават близост и доверие между партньорите. Ако искате да имате щастливи отношения, правете следващите 12 неща.

1. Имайте свободна и отворена комуникация

Добрата комуникация се смята за основна част от всяка връзка. Тя позволява на партньора ви да разбере всичките ви страхове, надежди и вярвания, а също така ви дава възможност взаимно да си казвате, когато нещо не ви харесва. Комуникацията не означава само говорене, но и активно слушане без разсейване (от телефона ви).

2. Изградете общи интереси

Изглежда, че споделянето на общи дейности е рецептата за силна връзка. Става въпрос за неща, при които няма стрес и се увеличава близостта ви. Важно е обаче да правите неща, които и двамата харесвате, в противен случай единият винаги ще е ощетен, а това със сигурност не е добре за отношенията ви.

3. Поддържайте контакт през деня

Обадете се на половинката си, напишете му съобщение, изпратете му забавна снимка или просто коментирайте негов пост. С всички тези неща му показвате, че мислите за него, а това от своя страна заздравява връзката ви.

4. Обръщайте внимание на малките неща

Това може да означава да започнете да забелязвате нужди на вашата половинка, на които преди не сте обръщали внимание. Много често партньорът ви изпраща фини сигнали какво всъщност харесва и иска. Не ги подценявайте и отношенията ви ще са хармонични.

5 СЪВЕТА КАК ДА БЪДЕТЕ НЕУСТОИМИ КАТО ФРАНЦУЗОЙКИТЕ

5. Правете заедно домашните задължения

В днешно време домакинските задължения не са отговорност само на жените, както е било преди няколко десетилетия. Не е изненадващо, че изследвания са показали, че двойките са по-щастливи, когато заедно се грижат за домакинството, най-вече, когато мият чинии.

6. Правете си взаимно комплименти

Изразяването на благодарност и признателност един към друг е важна основа на всяка връзка. Поздравете го за избора му на дрехи, кажете му колко е невероятен или колко много го ценните. Изследванията са показали, че това може много да помогне на партньори, които имат ниско самочувствие.

7. Смейте се заедно

Всички знаем, че смехът може да бъде социалното "лепило" за всички взаимоотношения и нещо, което магически ни сближава. Всъщност е установено, че двойките, които по-често се смеят заедно, се радват на по-здрава и щастлива връзка. 

8. Показвайте признателност

Има много начини да покажете своята благодарност и признателност към вашия партньор и всички те са ефективни. Изследванията показват, че колкото повече се чувствате оценени, толкова повече цените партньора си. Благодарността също е свързана с по-отдадени и дълготрайни връзки.

32 СЪОБЩЕНИЯ, С КОИТО ДА ГО РАЗГОРЕЩИТЕ

9. Не си лягайте скарани

Любовта не винаги е идеална, но когато се появят противоречия, е важно да ги разрешите по здравословен начин. Хубаво е да сте изговорили проблема и да сте го преодолели заедно в един и същи ден, ако е възможно. Всъщност е установено, че е по-трудно да се отървете от негативните чувства след сън, така че е по-добре да не оставяте конфликта да се влачи в продължение на  дни.

10. Намирайте време да казвате "здравей" и "довиждане"

Само няколко секунди ще ви отнемат, за да обясните на партньора си колко е важен за вас. Въпреки че изглежда като незначителен детайл, можете значително да укрепите връзката си, като кажете на половинката си, че ще ви липсва или пък, че се вълнувате отново да го видите, макар и двамата да сте изморени.

11. Казвайте "Обичам те"

И не винаги трябва да изричате тези думи, можете да кажете на партньора си колко много го обичате и по други начини. Вижте как ТУК!

12. Организирайте си изненади

Според изследванията двойките са най-щастливи, когато правят малки добрини и се изненадват един към друг. Така поддържате връзката си жива и избягвате от рутината. Можете просто да купите нещо за хапване на половинката си или да го заведете на любимо негово място

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама