3 неща, които трябва да направите 30 минути, преди да напуснете работа


3 неща, които трябва да направите 30 минути, преди да напуснете работа
Снимка: iStock/Guliver

Всеки работен ден има свое начало и край. И за да е успешно началото на работния ден, трябва да завършите правилно предишния. Но това не е нищо сложно. Основното е да направите три важни неща половин час, преди да се приберете вкъщи.

1. Проверете пощата и груповите работни чатове

Онези служители, които общуват с колеги и подчинени чрез електронна поща и чатове в интернет, трябва да придобият навика да проверяват за нови съобщения не тогава, когато компютърът вече е изключен, а малко по-рано.

Може би сте пропуснали няколко важни съобщения, които се нуждаят от спешен отговор. В такива случаи може да прехвърлете изпълнението им на друг член на екипа, ако това е възможно, но ако не е... сутринта ви ще започне много сериозно и най-вероятно това ще се отрази на целия ви работен ден. Не оставяйте днешната работа за утре!

2. Направете си план за следващия работен ден

Отделете 5-10 минути на тази точка-  в тишина и спокойствие помислете колко ценен е утрешния ден за вас и какво би било добре да направите.

Поставете си приоритети, за да не се наложи да се справите с няколко задачи наведнъж и да не забавяте тяхното изпълнение до вечерта. От това колко ясно ще разберете откъде да започнете работния си ден, ще зависи как ще протече той - ефективно и продуктивно или безполезно и с напразно пропиляно допълнително време.

5 РАЗЛИКИ МЕЖДУ ИСТИНСКИТЕ ЛИДЕРИ И МЕНИДЖЪРИТЕ

3. Анализ на изминалия ден

Анализирайте как сте се справили, според плана, изготвен вчера за днешния ден. Ако не сте се справили с нещо или обстоятелствата са направили някои неща невъзможни, помислете за бъдещата им съдба. Възможно е да не успеете да се справите с някои от планираните за днес действия, някои неща могат да бъдат отложени за следващата седмица, но задължително определете с кои трябва да се заемете веднага след пристигането ви на работа.

Може би тези съвети отначало ще ви се сторят трудно изпълними, но ако се опитате да ги следвате поне седмица, ще видите колко са ефективни. Не трябва да изтегляте никакви умни програми или приложения за това, най-обикновеният лаптоп и химикалката са точно това, от което се нуждаете!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама