5 жеста на езика на тялото, които издават увереност


5 жеста на езика на тялото, които издават увереност
Снимка: iStock

Езикът на тялото е мощен и ефективен невербален метод за комуникация по фин начин. Всъщност, той е също толкова силен, колкото и думите, и ако успеете да ги комбинирате правилно, ще изглеждате наистина уверени пред другите. С нашите поза, жестове и движения можем да убедим хората около нас, че се чувстваме напълно комфортно в кожата си, дори ако това не е съвсем вярно. Независимо дали искаме да оставим най-доброто впечатление на следващата ни среща, или интервю за работа, жестовете на езика на тялото са ключът към успеха. Ето какво трябва да усвоите до съвършенство.

1. Правете възможно най-голям контакт с очите

Според автора Майкъл Елсбърг, експерт по езика на тялото, зрителният контакт е един от най-важните и мощни инструменти, когато става въпрос за взаимодействие с друг човек. Поддържането на правилен контакт с очите означава честност, искреност, достъпност, внимателност и готовност за изслушване. Просто трябва да внимавате да не изглеждате твърде любопитни и нетърпеливи.

ВРЕМЕТО МИ НЕ Е ТВОЕ, ЗА ДА ГО ГУБИШ

2. Наклонете се леко напред

Докато провеждате разговор с друг човек, може да помислите за стойката си. Това е особено важно, ако сте седнали, тъй като навеждането напред наистина може да промени целия диалог. Този акт показва на другия, че обръщате внимание и се интересувате от това, което говори събеседникът ви. В същото време такава поза изпраща съобщение за самочувствие.

3. Дръжте главата си изправена

Обикновено хората, които ходят с наведена глава имат интровертна личност. Тази поза се тълкува и като липса на самочувствие или самоувереност. Гордо вдигнатата глава (без да е твърде нависоко) дава сигнал за човек, който „си тежи на мястото”.

4. Заемете изправена поза

От съществено значение е да обърнете внимание на стойката на тялото си, особено когато сте изправени пред важни предизвикателства, като среща или интервю за работа. Трябва и да сте изправени (не изпъчени), и да изглеждате отпуснати. Можете да направите това, като леко дръпнете раменете назад и главата нагоре. От друга страна, когато говорим за отворена поза, добре е и да държите краката си леко раздалечени.

5. Извадете ръцете от джобовете

Ако искате някой друг да види доверието, което имате в себе си, трябва да държите ръцете си далеч от джобовете си. Поставянето на ръцете в джобовете показва нервност, несигурност и нужда да скриете нещо или да се държите на разстояние. Ето защо е по-добре просто да ги държите на видно място и в спокойна позиция.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама