5 кариерни урока, които трябва да научите преди 30


5 кариерни урока, които трябва да научите преди 30
Снимка: iStock/Guliver

Ако се чувствате сякаш сте заседнали в "коловоз" на работното място, връзката или живота си като цяло, не се притеснявайте. Днес ще ви запознаем с трудните уроци, които не се учат в училище или университета, но са помогнали на много хора да станат успешни и да излязат отвъд сивата рутина на ежедневието.

1. Няма лошо да поискате съвет

Понякога позволяваме на страха от това да изглеждаме неподготвени да ни попречи да поискаме помощ. Но тайната е, че много хора също нямат представа какво правят. Не се страхувайте да попитате и да помолите за помощ.

2. Отделяйте време за себе си

В един момент от живота ще осъзнаете, че постоянно правите неща за другите: за партньора, децата, приятелите, шефа си и др. Заслужавате малко свое време за глътка свеж въздух. Набележете си конкретен ден и час от седмицата, за да правите това, което искате – йога, кино, четене на книга, важното е да останете сами със себе си.

3. Изберете на какво да посветите енергията си

Със сигурност сте чували фразата "Избирайте внимателно своите битки". Това е страхотен житейски съвет. Имате определен капацитет на време и енергия, а определени неща просто не си заслужават. Решете кои битки си струва да водите и кога е по-добре да отстъпите.

4. Никога не спирайте да учите

Някои хора смятат, че обучението завършва с взимането на диплома, но това не е вярно. Трябва да продължавате да се учите и да растете през целия си живот. И това трябва да се случва във всички житейски аспекти - на работа, в дома, във връзка.

5. Целенасочено излизайте от зоната си на комфорт

Въпреки че може да живеете чудесно, придържайки се към нормалните си дейности, нищо не може да се сравни с чувството да правите нещо ново за първи път. Позволете си да ви е неудобно. Неудобството носи промяна!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама