5 неща, които успешните жени правят в петък


5 неща, които успешните жени правят в петък
Снимка: iStock

Не е тайна, че понеделник може да бъде стресиращ. Терминът „неделно страшилище“ дори описва неприятното усещане преди началото на новата седмица. За щастие, има начини да предотвратите характерната нервност, преди дори да се появи. Трикът? Всичко зависи от това как прекарвате петък следобед. Ето 5 неща, които успешните жени правят в петък, така че понеделник да не е кошмар.

1. Подготвят своя понеделник още в петък

Успешните жени знаят, че това, което ги отличава, е че винаги са крачка напред в работата. Това означава, че има задачи, които се разпределят и стават елементи от „следващата седмица“.

Преди да си тръгнете от офиса в петък, отделете време да организирате своя понеделник. Прегледайте своя имейл, съобщения, календар, всички големи срещи от седмицата и целия си списък със задачи. Оттам нататък начертайте следващата седмица и заложете всички напомняния, които имате в календара си, неща, които трябва да направите, и неща, които искате да направите.

2. Подготвят срещите си предварително

Ако знаете, че влизате в новата седмица „с двата крака“, тоест обаждания от всякакъв вид, срещи още от сутринта, отделете допълнително време в петък, за да ги подготвите предварително. Уверете се, че дневният план е готов, бележките са направени и оставете съвсем малко за импровизация в понеделник.

3. Почистват бюрото си

Уверете се, че бюрото или работното ви място са подредени. Разходката в спретнато и спокойно място в понеделник сутрин ще ви помогне да се успокоите. Сложете хубава свещ, сладък бележник и любимата си чаша за кафе за понеделник сутрин.

4. Почистват дигиталното си пространство

Може би по-важно от вашето физическо работно пространство е цифровото ви. Направете всичко по силите си, за да организирате входящата си електронна поща, работния плот, изтеглянията и други папки, които са се насъбрали през седмицата.

5. Обмислят текущата седмица

В крайна сметка цялата тази подготовка наистина ще се отплати само ако вземете случилото се през текущата седмица и го приложите към следващата. Помислете какво е проработило, какво не се е получило, къде искате да преместите фокуса през следващата седмица и какви допълнителни умения искате да приложите. Добавете ключови цели, които сте си поставили, или области, които искате да подобрите, в седмичния си план.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама