5 признака, че сте в токсична връзка със своята работа


5 признака, че сте в токсична връзка със своята работа
Снимка: iStock/Guliver

Прекарваме голяма част от времето си на работното място, именно затова там трябва да се чувстваме добре. Но не винаги е така. Ето кои са признаците, че сте в токсична връзка със своята работа:

1. Лоша комуникация

Ако на работа не можете да си комуникирате свободно с колегите и шефовете, нещата едва ли ще вървят добре. Или още по-лошо, вие сте изложени на пасивно-агресивна комуникация, постоянно ви държи лошо настроение.

2. Лидерите във фирмата се фокусират само върху печалбите

Когато лидерите се фокусират главно върху печалбите, а не върху хората, те не оценяват истинския принос и стойността на служителите. Докато печалбите са важни, хората са тези, които помагат на всяка организация да бъде успешна.

3. Има немотивирани хора

Когато имате хора в екипа си, които се интересуват само от своите собствени задължения и не искат да дадат повече от себе си, явно те чувстват, че не могат да дадат повече. Но може да е и от липса на страст, цел или вътрешен стремеж. Така или иначе, тяхната липса на мотивация е знак за много по-голям организационен проблем на лишаване от права, общо недоверие или лошо лидерство.

Вижте още: Погрешни схващания, които пречат на кариерния ви растеж

4. Липсва баланс в цялата организация

Ако имате висш мениджърски екип, на който му липсва баланс между работата и личния живот, който работи по 20 часа на ден и през целия уикенд, обикновено виждате останалата част от организацията да следва този пример. Никой не иска да разочарова шефа си, нали?  Но всичкото това натоварване може да ви накара да се чувствате изморени и прегорели, а работата трябва да е приятна.

5. Чувствате се претоварени и недооценени

От време на време всеки има нужда от стимул като "Браво, справяш се чудесно!". Като хора, ние се радваме, когато някой оценява работата ни и ни хвали. Но ако получавате само отрицателна обратна връзка или никаква за работата си, това често създава несъзнателен стремеж да работите повече, за да се докажете, за да получите обратната връзка, която търсите. Това може бързо да се превърне в лош навик на претоварване и чувство на недооцененост.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама