6 полезни съвета за пестене на пари от французойките


6 полезни съвета за пестене на пари от французойките
Снимка: iStock/Guliver

Малко хора биха посочили пестеливостта като една от националните черти на французите. Това е така, защото Франция се свързва с красив живот, лукс и скъпи заведения. Но в действителност жителите на тази страна разумно управляват разходите си и имат свои собствени приоритети. Ето няколко полезни съвета за пестене на пари, които могат да ви влязат в употреба.

1.Предпочитат евтини коли

Французойките са фенове на автомобилната индустрия в страната си и повечето предпочитат малки коли от икономична класа или обществен транспорт. Всъщност, да караш кола във Франция е лукс, защото местата за свободно паркиране са наистина много малко, а престоят за час е адски скъп. В Париж пък може да имаш автомобил, само ако представиш документ, че имаш собствено място за паркиране, било то гараж или паркинг.

През последните 10 години велосипедите и електрическите скутери набраха популярност във френските градове и част от жителите им, особено младежите, залагат на този вид транспорт. Вече се въвеждат специални правила за този мобилен транспорт, за да не се създават инциденти.

2. Ядат полуфабрикати за обяд

Френската кухня се смята за една от най-вкусните и изискани в света. Но в същото време французите са доста прости по отношение на ежедневната храна. Това не означава, че използват продукти с ниско качество. Те обаче не са сноби и често можете да ги видите да ядат салата от кутия на някоя пейка.

7 МОДНИ ТРИКА НАЗАЕМ ОТ ФРАНЦУЗОЙКИТЕ

3. Не преследват тенденциите

Макар Париж да е модната столица на света, французойките са по-скоро практични. Освен това, в тяхната култура се счита за лош маниер да обсъждате стойността на нещата, които притежавате, дори в кръг от близки приятели. Разбира се, че обичат модата, но знаят как да я консумират в граници – могат да си купят нова чанта от последна колекция, но със сигурност ще я комбинират с дрехи от минал сезон.

4. Спестяват пари от комунални услуги

Комуналните услуги във Франция струват много. В къщите в южната част на Франция практически няма радиатори, тъй като жителите просто не смятат за необходимо да инсталират отоплителни устройства за няколко месеца от годината. В останалата част на страната няма централизирано отопление, което означава, че разходите за комунални услуги зависят от навиците на собствениците.

5. Обичат да пестят, но никога не говорят за това

Пестенето е житейско правило, към което дори младите хора се придържат. Статистиката сочи, че над 80% от работещите хора заделят някаква сума месечно.

6. Вярват, че е важно качеството, а не количеството

Френските жени предпочитат качеството пред количеството. Ето защо е малко вероятно да видите французойка, която грабва купчина дрехи в разпродажба. И не, това не означава, че дават цяло състояние за блуза или чифт дънки. Те просто пазаруват световни марки от магазини за дрехи втора ръка. Точно така, “thrift” културата е супер развита във Франция и дава възможност да купите риза на Chanel, например, за 30 евро.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама