8 неща, които да НЕ държите на бюрото си

  • 8 неща, които да НЕ държите на бюрото си
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 17.10.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Подреждането е съвсем естествено занимание за някои хора, но за други е истинско изпитание за нервите. Може би нямате време да въдворите ред на работното място или пък хаосът работи добре за вас и се чувствате съвсем окей? За съжаление, учени от Харвард са доказали, че разхвърляното бюро влияе негативно на продуктивността. Спокойно, имаме решение за вас! Ето кои са нещата, които нямат място върху работното ви кътче и трябва да спрете да държите там.

1. Обяд

Голямо разочарование за мнозина. Оказва се, че застояването на едно и също място за продължително време убива креативността и бързата реакция на хората. Тоест, колкото повече дейности извършвате на бюрото, толкова повече се отпускате и започвате да се чувствате "у дома". Разбира се, комфортът е важен, стига да е в умерени граници.

2. Мръсни чаши

Мръсните чаши създават усещане за заседналост на чисто ментално ниво, а визуално са още по-неприятни. Вместо да ставате повод за обсъждане от колегите, отделете минутка да оставите чашата си в кухнята - хем ще се разведрите, хем бюрото ви ще е в по-добро състояние.

3. Мобилен телефон

Вероятността това, което видите на телефона, да ви разсее е в пъти от-голяма от това да ви мобилизира. Дори да сте изключили звука си, самото присъствие на устройството ви кара да проверявате социалните мрежи доста по-често от здравословното за работно място.

4. Захарни изделия

Ако не искате да обявите работата си на бюро за качените килограми, махнете всички сладки изкушения. Просто е изключително лесно и "подхлъзващо" да се оставите на автопилот, работейки или четейки нещо важно и едното парченце шоколад да се превърне в половин опаковка. Ако все пак държите да имате нещо подсилващо на бюрото си, вземете си малки бурканчета за сурови ядки, които ще ви дадат нужната енергия без да ви карат да преяждате или да ви се приспива от поетото количество въглехидрати.

5. Вещи за лична хигиена

Пакетът мокри кърпички е съвсем в реда на нещата, но дезодорантът, пинцетата или четката за зъби е редно да си останат у дома. Наистина изглежда адски непрофесионално да превръщате работното си бюро в тоалетка.

6. Фирмени документи

Освен ако не работите по нещо конкретно, фирмени документи, съдържащи цифри, имена, лични данни или друга важна информация за компанията, нямат място на бюрото ви. Никога не знаете чий любопитен поглед ще бъде привлечен от тях.

7. Ароматизатор за въздух

Като цяло фирмата носи отговорност за поддръжката на работните площи, а в това число влиза и ароматизаторът. А пък и никога не можете да сте сигурни дали на колегата до вас не му се гади от любимия ви аромат на цитруси, например.

8. Вещи с политически лозунги

Знаем колко е важно човек да защитава възгледите и идеите си, но освен ако работата ви не е пряко свързана с политиката, не е редно да демонстрирате убежденията си на работното място. Това може да доведе до скрито (или не толкова) напрежение, а кому е нужен допълнителен стрес в офиса.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.