8 съвета как да учите по-бързо и ефективно


8 съвета как да учите по-бързо и ефективно
Снимка: iStock

Как да научите почти всичко за 48 часа? Уменията, от които се нуждаете, за да работите по-умно, да учите по-бързо и да помните повече. Тези уроци ще са ви от полза, за да постигнете това.

1: Поставете си ясни цели

Определете учебните си цели и си поставете реалистични цели. Знаейки какво искате да постигнете, ви помага да останете фокусирани и организирани в учебните си сесии.

2: Дайте приоритет на ключовите понятия

Идентифицирайте най-важните концепции или умения в предмета, който изучавате. Съсредоточете се върху усвояването на тези основни елементи, преди да се задълбочите в по-сложни теми.

Вижте още: Ново проучване: По-продуктивни ли са служителите, които работят от вкъщи

3: Разработване на стратегически план

Създайте подробен план за обучение, който разпределя време за всяка тема или умение. Разбийте обучението си на управляеми части и използвайте техники за ефективно управление на времето.

4: Използвайте активно обучение

Ангажирайте се с материала активно, вместо пасивно четене или слушане. Техники като водене на бележки, преподаване на концепции на някой друг или създаване на мисловни карти могат да подобрят вашето разбиране и задържане.

Вижте още: 7 страхотни идеи как да спечелите пари от хобито си

5: Използвайте техники за запаметяване

Разгледайте мнемонични устройства, визуализация и други техники за подобряване на паметта, за да подобрите запаметяването. Книгата "Лунна разходка с Айнщайн" от Джошуа Фор е страхотен ресурс за техники за памет.

Вижте още: 4 фрази, които изглеждат безобидни, но всъщност не са

6: Прегърнете разнообразието в ресурсите за обучение

Разнообразете ресурсите си за обучение. Комбинирайте учебници, онлайн курсове, видеоклипове и интерактивни инструменти, за да получите по-цялостно разбиране на темата.

7: Практикувайте извличане и интервално повторение

Редовно си задавайте въпроси относно материала, който сте научили, и използвайте повторение на интервали, за да подсилите дългосрочната памет. Преразглеждането на информация на интервали помага да затвърдите знанията си.

8: Отразете и коригирайте

Редовно оценявайте напредъка си в обучението и съответно коригирайте учебните си стратегии. Обмислете какво работи добре и какво се нуждае от подобрение, като адаптирате подхода си според нуждите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама