Качествата, които ще ви направят по-успешни


Качествата, които ще ви направят по-успешни
Снимка: iStock

Хората с висока емоционална интелигентност са много по-успешни в живота, защото притежават някои ценни качества. Ето кои са те:

Оптимизъм

Отколкото и да скърбят, те ще мислят как да решат проблем! И се опитват да общуват със същите оптимисти, като тях, които да им помогнат.

Липса на перфекционизъм

Често се намесва в изпълнението на задачите - постоянното гледане към часовника, търсенето на несъществуващ верен отговор. При емоционално интелигентните хора няма перфекционизъм, защото съвършенството, такива хора знаят, не съществува!

Способността за балансиране на почивка и работа

Хората с емоционална интелигентност разбират кога просто трябва да се отпуснат без да имат и най-малкото угризение, че работата ще се отложи! Те ясно знаят кога имат нужда от почивка и кога могат да си я позволят.

Приемане на промените

Не се страхуват от промяна, защото разбират, че животът няма да се развива без промяна!

Не се разсейват от важното

Ако задачата е спешна и сериозна, тогава дори случайни мисли няма да разконцентрират тези хора.

Способност за съпричастност

Съчувствието, казва Даниел Големан- психолог, е един от петте компонента на същата тази емоционална интелигентност. Хората са любопитни, те задават много въпроси на всеки нов човек и се опитват да се „потопят“ в него.

Ясни граници

С цялата си учтивост и способност за съпричастност, хората с ВЕИ могат и да казват „не“. Те никога не се страхуват да откажат. Винаги говорят честно!

НЕГАТИВНИ ЕМОЦИИ, КОИТО ПРЕЧАТ НА КАРИЕРНОТО НИ РАЗВИТИЕ

Знаят силните и слабите си страни

Хората винаги се опознават, защото за тях е важно да разберат своите силни и слаби страни. И те се опитват да делегират на по-способни хора това, с което не могат да се справят.

Самомотивация

Работата е не само в името на резултата, но и в името на процеса. Това е любов към играта като такава, а не просто победа. Така че точно така живеят емоционално интелигентните хора.

Липсата на „живот в миналото“

Хората разбират, че негодуванието и грешките са стрес, пречка за движение напред. Затова те се опитват да пуснат всичко, което е било преди.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама