Как да освежите работната си рутина за есента


Как да освежите работната си рутина за есента
Снимка: iStock

С навлизането в есента тялото ни променя своя естествен ритъм, което оказва влияние на всички житейски аспекти, включително и на работата. По това време на годината много от нас заменят лятното безгрижие с тежки дни, пълни със срещи и кратки сроковестремейки се да постигнем целите си за годината.

Знаете ли, че 68% от служителите са най-продуктивни през последните четири месеца на годината? Но как управлявате това ниво на производство без бърнаут? Ето някои добри съвети.

Вижте още: 5 правила при писането на CV, които да следвате

1. Преосмислете добре вашата рутина

Есента обикновено сигнализира за началото на натоварен работен сезон в различни индустрии. След като остават само четири месеца до края на годината, натискът да преминете през големите цели преди празничния сезон е голям. Навлизаме в оживен сезон, за да компенсираме бавността на лятото. Възприемаме усещане за неотложност на работа, което може да бъде непосилно и изтощително.

Влезте в този натоварен сезон с нова гледна точка към рутината си. Някои области, в които да започнете да мислите за промяна, са вашата рутина преди работа, вашата обедна почивка и графиците за срещи.

2. Съобразете се с промяната на часа

Лесен начин да се преборите с чувството на страх и безпокойство е да използвате промяната във ваша полза. Превърнете промяната в нещо положително – преминете към по-ранно време за лягане и оставете естествена светлина да нахлуе през прозорците ви сутрин. Преместете срещите си за по-късно през деня, за да бъдете максимално адаптивни.

3. Планирайте графика си според вашия хронотип

Ако потърсите в Google „хронотип“, ще се натъкнете на различни модели на биологичен хронотип, всички от които говорят за уникалните циркадни ритми на всеки човек. За всеки сезон, но особено когато работата се засили през есента, познаването на вашия хронотип променя играта. Тази информация може да ви помогне да решите как прекарвате времето си през деня и какво влагате в работния си график.

4. Разберете от какво имате нужда и какво просто искате

Есента е отлична възможност да преминете към нова рутина. Преди да направите каквито и да било промени, идентифицирайте вашите нужди и желания. След това направете обратен инженеринг на вашия график.

Какво трябва да правя всяка сутрин?

Например, трябва ли да станете и да изпиете чаша кафе, за да функционирате през работния си ден? Трябва ли да носите офис дрехи за разговорите си в Zoom? Трябва ли да водите децата си на училище всеки ден?

Какво искам да правя всяка сутрин?

След като определите какво трябва да правите всяка сутрин, помислете какво искате да включите в рутината си. Добавянето на 10 минути четене, визуална медитация, лека тренировка или сутрешна разходка могат да бъдат ободряващи начини да започнете деня.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама