Как да увеличите производителността си на работа


Как да увеличите производителността си на работа
Снимка: iStock/Guliver

Всички искаме да успяваме да се справим с всичко в живота и без повече неуспешни опити - или поне да сведем грешките до минимум. И това е възможно - ако организирате, оптимизирате и увеличите максимално времето и енергията си.

Ето няколко страхотни съвета как да увеличите производителността, като направите работата си по-интелигентна, а не по-трудна.

1. Познайте енергийния си поток

Хората губят енергия, след което подновяват резервите си. Ако работите цял ден без физически и психологически почивки, ще почувствате закона за намаляването на производителността: ще работите по-малко, по-лошо, ще станете по-уморени и психически изтощени.

Разбийте задачите на малки подзадачи с продължителност 30 минути или по-малко и физически се отдалечете от работното си място на всеки 30 минути. Станете, ходете, разтегнете мускулите, изпийте чаша вода и се върнете на работа отпочинали и готови да покорявате планини.

2. Спрете да го правите!

Какво имаме предвид? Спрете да правите неща, с които губите времето си напразно. В крайна сметка то не е безкрайно. Дали гледането на телевизионни предавания наистина ви прави щастливи или се чувствате по-добре, когато работите и правите всичко, за да постигнете целта си? Спечелете време, като не правите всичко онова, което е загуба на време!

3. Определете ефективността си

Определете кои 20% от вашите действия водят до 80% от вашите резултати. И първо се съсредоточете върху тях. Ако сте работили над 20% от задачите, които ви движат в правилната посока за половин ден, това е отличен напредък с двойна скорост!

Също така определете кои области са най-важни за вас и насочете тези основни 20% от вашите действия към това, което е важно, а не към това, върху което смятате, че трябва да се съсредоточите.

4. Починете си

Определете граници и се придържайте към тях. Не вземайте работа у дома. Начертайте ясна граница между професионалния и личния живот, защото трябва да се презаредите психологически, емоционално и физически. Трябва ви време, за да се отпуснете. И нито вашата организация, нито светът ще изпаднат в ступор, ако отидете на почивка за седмица или повече.

5. Просто кажете "НЕ"

Няма компромисен вариант. Или казвате „да“ на това, което ви отнема време и енергия, или казвате „не“ и изразходвате това време и тази енергия за нещо важно. Изборът е във вашите ръце!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама