Тайните на психологията: Kак да поискате правилно, за да получите


Тайните на психологията: Kак да поискате правилно, за да получите
Снимка: iStock

За съжаление никой не може да отгатне и изпълни нашите желания без наша помощ. Следователно, за да ги осъществим, трябва да работим усилено. Ние ще ви подарим няколко съвета, с които винаги можете да накарате някой човек да изпълни вашето желание, без да изпитвате угризения.

Първо трябва да го изречете на глас

За да могат хората да разберат от какво имате нужда, първо трябва да го кажете на глас, защото никой не може да гадае. Ако вашите близки, приятели, колеги не са разбрали желанията ви, не ги винете. Изречете ги на глас!

Научете се да формулирате желанията си

Трябва да можете да формулирате правилно своите желания и да помните, че да питате не е срамно. Учените твърдят, че заявката е мощно оръжие. И хората, които искат нещо, са склонни да удовлетворят искането. И това се случва много по-често, отколкото очакваме. Много хора са толкова отговорни, че са внимателни към молбите и желанията на другите.

Забравете за стеснителността

Социолозите твърдят, че възрастните, израснали в заможни семейства, могат да поискат нещо много по-свободно и без да се притесняват, защото знаят, че молбите им обикновено се удовлетворяват. Те растат с увереност, че заслужават всичко, което поискат. Освен това никога не се колебаят да поискат по-високи заплати в зряла възраст. Тези, които са израснали в семейства с ниски доходи, страдат от ниско самочувствие, така че често им е неудобно да искат от работодателя си по-високи заплати, дори ако работата им е блестяща. Гордостта не позволява на мнозина да питат, но често от молбата зависи дали ще живеете по-добре. Всъщност няма нищо лошо в това, че имате нужда от нещо.

Как да поискаме, за да не ни бъде отказано?

Трябва да знаете собствената си цена, така че опонентът да не "лепне" етикет върху вас. Не можете да жертвате интересите си в името на другите. Но трябва да можете да правите и компромиси. Само не забравяйте за това, че заслужавате всичко, което поискате.

Необходимо е да се говори конкретно и ясно.

Няма нужда да говорите с подсказки - само вие знаете какво искате. Никой дори не осъзнава това. Ясно подчертайте желанията си, така че по-късно да не съжалявате, че те не са изпълнени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама