Топ 6 прости и ефективни начина за подобряване на настроението на работа


Топ 6 прости и ефективни начина за подобряване на настроението на работа
Снимка: iStock

Човек прекарва почти 100 000 часа на работа. Това задължение в много случаи може да доведе до сериозни здравословни, психически и емоционални проблеми. По време на работа хората се сблъскват с трудности, неприятности, шефове и колеги, както и с голямо напрежение. Лошото настроение може да изглежда безобидно, но всъщност високите нива на хормоните на стреса унищожават човешкото здраве по много начини. В такива случаи е трудно да се отървем от негативите, след като напуснем офиса, "носим" ги у дома. Ето защо е по-добре да се справите с лошото настроение точно на работното място. Нашите прости съвети ще ви помогнат в това.

Кратка разходка

Когато усетите, че у вас се натрупва напрежение, направете кратка почивка и отделете 5-10 минути за разходка на свеж въздух. Вярвате или не, движението помага за намаляване на нивото на повишен стрес в тялото и помага да се справите с лошото настроение.

Гледайте нещо забавно

Ако сте се скарали с колега или сте били порицани от началниците си, поемете дълбоко въздух, сложете слушалки и гледайте кратко смешно видео. Забавните видеоклипове или снимки могат лесно да бъдат намерени в мрежата. Те помагат за намаляване на тревожността и стреса в организма. И споделете видеото с колега, това може да изглади конфликта.

Подредете работното си място

Проучванията показват, че струпването на много вещи на работното място повишава нивата на стрес и ви кара да се чувствате по-зле. Затова просто отделете няколко минути, за да подредите бюрото си и да почистите ненужните неща.

Слушайте музика

Няма нищо по-добро от музиката за добро настроение. Различните стилове влияят на различните хора, така че не е нужно да слушате нещо забавно, ако не е вашата музика. Просто пуснете парчето на любимия си изпълнител и се въздържайте от стрес в офиса. Наистина помага.

7 ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ТРИКА, С КОИТО ЩЕ ВПЕЧАТЛИТЕ ШЕФА

Разговор с колега

Всеки има приятели на работа. Те ще ви помогнат да се справите със стреса и постоянното напрежение. Разговор с приятели в офиса помага да се преодолеят трудните моменти.

Намерете смисъл в работата

Всеки от нас работи, но не всеки разбира смисъла на това, което прави. Често откриваме проблеми и недостатъци в професията си, без да осъзнаваме влиянието, което оказваме върху другите. Намерете смисъла на това, което правите и ще се почувствате много добре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама