7 психологически трика, с които ще впечатлите шефа


7 психологически трика, с които ще впечатлите шефа
Снимка: iStock

Много хора биха искали да бъдат любимците на шефа. Тази мисия обаче не винаги може да премине гладко и да завърши с успех. За щастие, има прости трикове, които ще ви помогнат да направите добро впечатление на вашите началници. Ето за какво говорим.

1. Не се страхувайте да дадете мнението си

Несъгласието с шефа ви не винаги е лоша идея. Понякога дори може да ви направи по-ценни кадри в техните очи. Разногласията обаче не трябва да имат личен характер и винаги да са в най-добрия интерес на екипа. Бъдете директни в това, в което вярвате, но се уверете, че несъгласието е логичен подход към решаване на даден проблем.

5 ЖЕСТА НА ЕЗИКА НА ТЯЛОТО, КОИТО ИЗДАВАТ УВЕРЕНОСТ

2. Дръжте краката си на земята

Когато сте на среща с шефа си, опитайте се да не седите с кръстосани крака. Поставянето на стъпалата на земята може да ви помогне да с измислянето на добри отговори по-лесно. Този трик може да ви помогне и да премивате с лекота от рационални към творчески мисли.

3. Искайте съвет, а не мнение

Когато питате шефа си за мнение, той бързо ще влезе в образ на обективен критик. Но ако помолите за съвет, ще създаде атмосфера на партньорство, която ще го насърчи да подкрепи по-добре вашите решения и идеи.

4. Когато доказвате гледна точка, кимайте

Ако искате шефът ви да се съгласи с вас, усмихвайте се, поддържайте зрителен контакт и кимайте с глава, докато представяте доводите си. Тази комбинация от езика на тялото може да има хипнотичен ефект върху вашия шеф.

5. Правете интелигентни „малки разговори”

Никой не иска да говори за работа 24/7, дори шефът ви. Така че, ако сте в ситуация, в която трябва да кажете нещо различно, попитайте за неговите хобита или интереси, без да засягате политически и религиозни теми.

6. Признавайте грешките си

Ако направите грешка, не се опитвайте да я скриете или да обвинявате другите. Признайте и уведомете шефа си как възнамерявате да се справите с грешната стъпка. Той ще ви уважава много повече, ако го чуе от вас, а не от други служители или дори по-лошо - от клиентите.

7. Имате различни решения за даден казус

Когато имате 2 или 3 предложения и дадете на шефа си избор, той ще се почувства сякаш допринася значително за решаването на проблема, без да губи авторитет, защото в крайна сметка решението е негово.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама