12 трудни неща, които трябва да направите, за да пораснете


12 трудни неща, които трябва да направите, за да пораснете
Снимка: iStock

За да пораснете, да се развиете, трябва да направите някои трудни, но важни неща. Ето 12 от тях.

1. Да кажете на родителите си, че просто няма да се съгласите с тях за определени неща (особено по отношение на избора ви на начин на живот) и сте готови да се справите с последствията.

2. Да премахнете от живота си хора, които вече не са добри за вас и вашето развитие. Дори да ви е трудно - време да спрете да общувате с тях.

3. Да изтриете от телефона си номерата на мъже, с които бихте искали да имате връзка, но които определено не желаят същото.

4. Да се преместите някъде, където ще имате повече възможности за професионално развитие и ще предизвикате себе си, излизайки от зоната си на комфорт.

Вижте още: Жена с рядко кожно заболяване учи хората да обичат себе си различни (СНИМКИ)

5. Да приемете, че не можете да купонясвате по начина, по който сте го правили преди. Че трябва да започнете да отказвате някои покани, рискувайки да разочаровате определени хора.

6. Да разберете, че понякога, когато хората ви кажат, че са твърде заети, за да ви видят, наистина е така. Техният живот просто се променя и е напълно разбираемо да не са постоянно на ваше разположение.

7. Да приемете, че може да нямате работата, апартамента или начина на живот, който сте си представяли, че ще имате на вашата възраст.

8. Да живеете с дългове.

9. Да разберете, че хората, които са работили много усилено през целия си живот, които са направили това, което са смятали за правилни избори и винаги са давали всичко от себе си професионално, не са пример за успешна кариера.

Вижте още: 14 добри причини да пазите личния си живот в тайна

10. Да приемете, че родителите ви наистина са били прави за някои неща.

11. Да забравите за конкуренцията, която имате с вашите братя и сестри. Осъзнайте, че всички можете да успеете при различни условия и все още да сте напълно независими хора.

12. Да погледнете назад към минали решения и обективно да осъзнаете грешките си, които няма как да промените.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама